„Expresie plastică” – expoziţie a artistei Mariana Montegaza

0
258

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” vă invită luni, 19 august, ora 18.00, la vernisajul expoziţiei de obiecte decorative a artistei Mariana Montegaza, intitulată „Expresie plastic㔂 ce va avea loc la Galeria „Vollard” a instituţiei (curator: prof. dr. Emilian Popescu).

Mariana Montegaza s-a născut într-o familie care îmbină în mod surprinzător tradiţia oltenească cu cea italiană şi cu cea săsească. Între anii 1972-1975 a urmat cursuri de specialitate la Şcoala de Arte şi Meserii „Cornetti” din Craiova, Secţia Pictură – clasa profesorului Victor Pârlac. După o pauză de 30 de ani, timp în care s-a dedicat familiei, a decis că este vremea pentru împliniri şi pe plan artistic, astfel în 2011 a devenit membru al Cenaclului de Arte Plastice „Constantin Brâncuşi” din Craiova.

Prima expoziţie personală a avut loc în același an, la Galeria de Artă „Cromatic” a Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj, pe care a intitulat-o chiar „Debut”. În timp, Mariana Montegaza a mai participat la expoziţii de grup la Bucureşti şi Craiova. Anul acesta va avut numeroase expoziţii stradale în Craiova, organizate de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”, dar şi la Muzeul de Artă din Calafat.

Artista pictează în ulei pe pânză, dar şi modelează în lut şi ghips. „Expresie plastică” este  prima expoziţie de obiecte decorative pe care Mariana Montegaza o deschide.