Pigliacelli: “Un titlu ar fi extrem de important pentru club”

0
265

Universitatea Craiova, liderul Ligii I, cu 3 etape înainte de finalul play-off-ului, joacă duminică, de la ora 19.30, în deplasare, cu FC Botoşani.

Portarul Ştiinţei, Mirko Pigliacelli, se aşteaptă la un meci dificil la Botoşani, acolo unde oltenii nu au câştigat până acum. Italianul spune că echipa trebuie să fie pragmatică şi să câştige, indiferent cum o face, deoarece asta e cel mai important în acest final încins de play-off, în care Ştiinţa este lider, cu 1 punct mai mult decât rivala CFR Cluj.

„Este un meci foarte greu pentru noi, aşa a fost şi la noi acasă, pe „Ion Oblemenco”, aşa va fi şi acum, mai ales că acolo nu am câştigat niciodată, dar avem echipă bună, lot bun şi trebuie să ne impunem. Am făcut câteva meciuri destul de bune, atât pentru mine, cât şi pentru echipă, dar cel mai mult ne interesează să luăm punctele acum şi să stăm pe primul loc, asta e cel mai important în acest final de sezon” spune Pigliacelli.

Portarul italian nu este surprins de parcursul echipei şi de poziţia de lider, spunând că de la începutul sezonului avea speranţe la titlu, iar un eventual trofeu ar fi mai important pentru club, decât pentru fiecare jucător în parte, ţinând cont că titlul nu a mai poposit în Bănie de 29 de ani.

„Eu chiar mă gândeam la titlu de când a început sezonul, de anul trecut, de atunci luam în calcul că vom fi aici. Este important şi pentru mine să câştig un titlu cu Universitatea, dar mă gândesc că pentru club este mai important, fiindcă nu s-a mai câştigat un campionat de foarte mult timp, de 29 de ani. Nu m-am gândit cum să sărbătoresc, vreau întâi să câştigăm şi apoi să vedem cum celebrăm succesul” a declarat goal-keeper-ul de 27 de ani.

Mirko Pigliacelli nu este responsabil numai cu ferecarea buturilor, ci contribuie mult şi la construcţie, prin jocul său cu piciorul, care se pliază pe stilul Universităţii, unul bazat pe posesie.

„Mie îmi place să joc mult cu piciorul, se şi vede, jocul echipei mă ajută în acest sens, dar cel mai important să dăm gol şi să câştigăm. Şi dacă marcăm din posesie şi dacă dăm gol pe contraatac, cel mai important este să dăm gol şi să câştigăm” a spus Pigliacelli.

2 an de contract mai are Pigliacelli cu Universitatea Craiova, el având mai multe oferte de a reveni în Italia

1 gol şi 1 pasă de gol are Pigliacelli la Universitatea Craiova în 76 de meciuri

1 milion de euro este cota lui Pigliacelli pe transfermarkt