„Gigioc” rămâne în spatele gratiilor

0
67

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins cererea craioveanului Gigi Vadik Zavera zis „Gigioc” de a fi plasat în arest la domiciliu, astfel că acesta a rămas încarcerat în arestul IPJ Dolj. Hotărârea a rămas definitivă vineri, când Curtea de Apel Craiova a respins contestația inculpatului. Gigioc, împreună cu alți trei bărbați au ajuns după gratii pe 28 iunie a.c., pentru infracțiuni informatice. 

Craioveanul Gigi Vadik Zavera zis „Gigioc”, arestat la sfârșitul lunii iunie pentru infracțiuni informatice, împreună cu alți trei bărbați, a cerut instanței înlocuirea restării preventive cu măsura arestului la domiciliu. Judecătorii de la Tribunalul Dolj au respins cererea: “respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulată de inculpatul Zabera Gigi Vadik, ca nefondată. Obligă inculpatul la plata sumei de 70 lei cheltuieli judiciare către stat. Cu drept de contestaţie în termen de 48 ore de la comunicare”, se arată în hotărârea instanței. Inculpatul a formulat contestație, însă vineri, 13 iulie a.c., Curtea de Apel Craiova i-a respins contestația ca nefondată.

Reamintim că, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova au anunţat că, pe 28 iunie a.c., au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor Cosmin Gheorghe Avrămoiu, Gabriel Sorea, Cornel Pană şi Gigi Vadik Zavera zis „Gigioc”, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituirea unui grup infracţional organizat, acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, în formă continuată, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, în formă continuată, falsificarea de titluri de credit sau instrumente de plată, în formă continuată, punerea în circulaţie de valori falsificate, în formă continuată, deţinerea de instrumente în vederea falsificării de valori, în formă continuată, inducerea în eroare a organelor judiciare şi înşelăciune.

Potrivit DIICOT Craiova, „începând cu anul 2013, inculpaţii Zavera Gigi-Vadik, Pană Cornel şi Sorea Gabriel au constituit un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni informatice, grup coordonat de către inculpatul Zavera Gigi-Vadik, la care au aderat şi alţi inculpaţi, printre care şi inculpatul Avrămoiu Cosmin-Gheorghe. În cursul lunii octombrie 2013, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul Pană Cornel a expediat în Mexic trei colete conţinând aparatură de skimming, destinatar real fiind inculpatul Sorea Gabriel în scopul de a fi utilizate la falsificarea de instrumente de plată electronică pentru accesul fără drept la un sistem informatic şi efectuarea frauduloasă de retrageri de numerar (pe teritoriul Mexicului unde inculpatul Sorea Gabriel locuieşte de mai mulţi ani) din contul mai multor persoane”.