Record de vânzări pentru Renault

0
190

reanultVânzările grupului Renault la nivel mondial au crescut cu 10,4% în primul semestru la un nivel record de 1,88 de milioane de vehicule, pe o piaţă care a avansat cu 2,6%, potrivit datelor publicate luni de producătorul auto francez. Astfel, cota de piaţă a grupului a ajuns la 4,1% (+0,3 puncte în raport cu anul 2016).

„Am atins un nou record prin cele 1,88 milioane de vehicule vândute într-un semestru. Volumele de vânzări şi cotele de piaţă au crescut în cazul tuturor mărcilor noastre şi în toate regiunile. Strategia noastră de reînnoire a gamei şi de extindere geografică continuă să dea roade.” a declarat Thierry Koskas, membru al comitetului executiv, vice-preşedinte pentru vânzări şi marketing al grupului Renault.

Marca Dacia a realizat în Europa un record de vânzări la şase luni, cu 245.453 vehicule vândute (+9,3 %) şi o cotă de piaţă de 2,6 %. Aceste rezultate sunt datorate în special performanţei modelelor Sandero faza 2, lansate la sfârşitul anului 2016 şi Duster.

În Franţa, marca Renault a consemnat cea mai bună performanţă semestrială din ultimii 6 ani la categoria autoturismelor. Twingo, Clio, Talisman şi Espace s-au aflat pe primul loc în segmentele lor. Dacia şi-a depăşit propriul record de vânzări cu Sandero, lider pe piaţa autoturismelor vândute persoanelor fizice. ZOE a rămas liderul necontestat al pieţei maşinilor electrice, reprezentând aproape 70% din piaţa franceză a autoturismelor electrice, cu peste 9.200 de înmatriculări, în creştere cu peste 42% în raport cu aceeaşi perioadă din anul precedent.