Ateliere de vară pentru copii, la Muzeul Olteniei

0
452

Muzeul Olteniei organizează, în perioada 3-27 iulie 2018, ateliere de creație în spațiul interactiv din strada „Madona Dudu” nr. 14, în cadrul Secției de Istorie-Arheologie. Propuse atât ca o modalitate practică de petrecere a timpului liber pentru cei mici, atelierele creative de cunoaştere „Prietenii Istoriei” au un important rol educativ și creativ, ajutând copiii să-și dezvolte cunoștințele teoretice de istorie și artă.

Ateliere creative se vor derula în luna iulie, conform următorului orar:

,,Mânuțe pricepute”: în fiecare zi de marți și miercuri, începând cu ora 9.30. Copiii vor avea ocazia de a se exprima plastic utilizând materiale, instrumente şi tehnici variate. Atelierul este coordonat metodologic de Popescu Valentina și Popescu Irina, muzeografi în cadrul Secției de Istorie-Arheologie.

,,Arta în preistorie”: în fiecare joi, începând cu ora 9.30. În cadrul acestui atelier cei mici vor avea ocazia să realizeze picturi reprezentative din perioada artei parietale. Atelierul este coordonat metodologic de muzeografi Popescu Valentina și Popescu Irina.

„Atelier creație bijuterii”: în fiecare vineri, începând cu ora 9.30. Atelierul este coordonat metodologic de Gherban Adina, muzeograf în cadrul Secției de Istorie-Arheologie.

Activitățile se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 4-12 ani, iar înscrierile au loc în perioada 11-22 iunie 2018, în limita locurilor disponibile (grupe de vârste apropiate, a câte maximum 20 de copii). Înscrierile se fac la numărul de telefon 0251.417.756 și la sediul Secției de Istorie-Arheologie, între orele 9.00-16.00.