„În culisele scenei, în culisele vieţii” cu actorul Angel Rababoc

0
707

Angel RababocAngel Rababoc – actor la Teatrul Naţional „Marin Sorescu” din Craiova – este invitatul ediţiei de iunie a proiectului „În culisele scenei, în culisele vieţii”, derulat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova. Întâlnirea cu publicul va avea loc marţi, 21 iunie, de la ora 18.00, în Salonul Medieval, prilej cu care actorul va povesti lucruri mai puţin cunoscute din viaţa şi activitatea sa. Moderator va fi Cornel Mihai Ungureanu.

Angel Rababoc (n. 5 iunie 1959) este licenţiat în Artă teatrală, cinematografică şi televiziune la IATC Bucureşti, clasa profesorului Mircea Albulescu, în 1988. Din acelaşi an, este actor la Teatrul Naţional din Craiova, unde a interpretat zeci de roluri, sub îndrumarea unor regizori de marcă, precum Robert Wilson, Janusz Wisniewski, Silviu Purcărete, Vlad Mugur, Mihai Măniuţiu, Tompa Gabor, Mircea Cornişteanu, Cristian Hadjiculea, Laszlo Bocsardi. De asemenea, a participat la numeroase festivaluri şi turnee, evoluând pe scene prestigioase din ţară, dar şi din lume.

Proiectul „În culisele scenei, în culisele vieţii” aduce în faţa publicului, în fiecare lună, un om de scenă: actor, interpret muzical sau un alt angajat al unei instituţii de spectacole, ce contribuie la realizarea unui produs artistic, de la sufleor sau tehnician, la managerul instituţiei. «Craiova are instituţii artistice de renume: Teatrul Naţional „Marin Sorescu”, Opera Română, Filarmonica „Oltenia”, Teatrul pentru Copii şi Tineret „Colibri” etc.,   instituţii care, dincolo de clădiri sau logistică, înseamnă şi oameni care produc conţinut artistic. Tocmai aceşti oameni sunt invitaţi în cadrul proiectului „În culisele scenei, în culisele vieţii”, pentru a scoate la iveală partea mai puţin vizibilă a profesiei şi a vieţii lor», explică organizatorii.

De la debutul proiectului, în noiembrie 2015, aici şi-au spus povestea actorii Tamara Popescu şi Constantin Cicort, soprana Renata Vari, managerii culturali Adriana Teodorescu, Vlad Drăgulescu, Alexandru Boureanu şi Antoniu Zamfir.