Concurs Interjudeţean de Matematică, la Colegiul Naţional “Carol I” din Craiova

0
1081

Respectând tradiția, Colegiul Național „Carol I” Craiova organizează sâmbătă, 18 mai 2024, ora 10:00, în cadrul festivităților dedicate aniversării a 198 de ani de existență a instituției, Concursul Interjudețean de Matematică „Ion Ciolac”, ajuns la ediția XXIII.

Începând cu ora 12:00, va avea loc o conferință de presă dedicată atât concursului „Ion Ciolac”, cât și concursului „Gheorghe Țițeica”, care a avut loc pe 23 martie 2024. “Conferința va oferi detalii despre organizarea competițiilor, rezultate preliminare și importanța acestora în dezvoltarea abilităților matematice ale elevilor. După finalizarea probei scrise, la ora 12:30, va avea loc masa rotundă intitulată „Dialog Olimpic”. Evenimentul va pune față în față absolvenți ai colegiului care au obținut premii la competiții internaționale cu elevii laureați ai Olimpiadei de Matematică din acest an.  Invitații vor împărtăși experiențele lor și vor discuta despre provocările și satisfacțiile întâlnite în domeniul matematicii, oferind astfel inspirație și motivație actualilor elevi. Depozitar al unei tradiții educative de excelență, Colegiul Național Carol I este un arc peste timp între trecut, prezent și viitor și o punte de legătură între atunci și acum”, a precizat prof. Dănuţ Mic, director al Colegiului Naţional “Carol I”.

Despre Concursul „Ion Ciolac”

Concursul Interjudețean de Matematică „Ion Ciolac” este organizat de Colegiul Național „Carol I” în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj și Societatea de Științe Matematice, filiala Dolj, încă din anul 2001. Acest eveniment care încurajează competiția și excelența în domeniul matematicii a ajuns la ediția XXIII. Pe data de 18 mai 2024, elevii din clasele IV-XII vor participa la Concursul de Matematică „Ion Ciolac”, un eveniment de prestigiu care reunește tineri talentați din diverse județe ale țării. Programul zilei include o probă scrisă desfășurată între orele 10:00 și 12:00, urmată de corectarea lucrărilor și festivitatea de premiere.