Săptămâna Limbilor Străine

0
341

Timp de două zile, astăzi şi mâine, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Universităţii din Craiova organizează a V-a ediţie a Simpozionului studenţesc Săptămâna Limbilor Străine, eveniment dedicat creativităţii studenţilor de la facultăţile nefilologice. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc astăzi, ora 9.00 la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport, Universitatea din Craiova.

litereStudenţii participanţi la Simpozionului Săptămâna Limbilor Străine vor fi de la facultăţile cu profil nefilologic din cadrul Universităţii din Craiova.

Ziua de miercuri, 17 mai continuă cu prima secţiune a Simpozionului – Postere – unde studenţii grupaţi pe echipe vor prezenta (în limba străină studiată: franceză, engleză, spaniolă) posterele lucrate. Anul acesta, posterele vor respecta următoarea tematică: Anul european pentru dezvoltare: 1. Ţări în curs de dezvoltare, 2. Pieţe emergente, 3. Liberalism∕libertinism, 4. U.E. – evoluţie sau involuţie? Fiecare echipă va desemna un membru pentru prezentarea posterului, iar comisiile de evaluare vor fi formate din profesori de la Departamentul de Limbi Moderne Aplicate.

Examen pentru certificarea competenţelor lingvistice

Punctajul acordat va fi: 30% abilităţile practice şi 70% competenţele lingvistice. Toate prezentările studenţilor vor fi publicate, sub coordonarea profesorilor de la Departamentul de Limbi Moderne Aplicate, într-un volum dedicat Săptămânii Limbilor Străine. În a doua parte a zilei, vor fi vizionate momente în care domeniul de studiu al fiecărei facultăţi îşi va găsi reprezentarea într-un mod inovator şi creativ.

În a doua zi a evenimentului, pe 18 mai, va avea loc simularea examenelor pentru certificarea  competenţelor lingvistice: DELF, IELTS. Simpozionul se va încheia cu festivitatea de premiere. Toţi studenţii participanţi la oricare dintre secţiunile acestui eveniment, vor primi diplome de participare şi, totodată, vor fi acordate premii pentru fiecare secţiune în parte.  Evenimentul se înscrie în manifestările prilejuite de aniversarea celor 70 de ani ai Universităţii din Craiova.