Oltenii vor să invadeze Chiajna, dar nu au bilete suficiente

0
68

Universitatea Craiova a solicitat peste 2.000 de bilete la returul semifinalei Cupei României, cu FC Voluntari, dar gazdele le-au pus la dispoziţie doar 230, în sectorul rezervat oaspeţilor

faniGaleria Universităţii Craiova a fost în protest preţ de două meciuri, lipsind de la partidele favoriţilor cu Viitorul şi FCSB, dar a anunţat că va reveni pe stadion, la Chiajna, cu ocazia returului semifinalei Cupei României, cu FC Voluntari. Cererea de bilete din partea oltenilor este una deosebită, circa 2.000 de fani dorind să vadă disputa care îi poate aduce într-o finală de Cupa României după 17 ani. În acest sens, clubul din Bănie le-a solicitat celor de la FC Voluntari un număr de 2.000 de tichete, însă gazdele s-au prevalat de regulamentul care prevede că doar 5% din locurile arenei sunt rezervate oaspeţilor, iar capacitatea arenei „Concordia” este de 4.500 de locuri. Astfel, doar 230 de bilete au fost trimise grupării din Bănie, acestea urmând a se găsi de astăzi la vânzare, la magazinul mobil al clubului, de lângă „Mercur”, la preţul de 5 lei. Foarte probabil, fanii Craiovei s-au mobilizat să îşi cumpere tichete în alte sectoare ale arenei din Chiajna, însă clubul din Voluntari a anunţat că tot stocul a fost epuizat. În prima manşă, Voluntariul s-a impus la Severin cu 1-0, prin golul marcat în ultimul minut, din penalty, de Marinescu.

Gruparea din Voluntari nu poate organiza partida pe teren propriu, deoarece acesta nu posedă instalaţie de nocturnă, iar oficialii ilfoveni au precizat că nu au mai ales să joace în Ştefan cel Mare din superstiţie, deoarece nu au avut un parcurs bun acolo. Asta în ciuda faptului că la acest meci Claudiu Niculescu ar fi beneficiat de suport din partea fanilor dinamovişti. Voluntariul a mai jucat şi la Ploieşti în campionat, partida cu FCSB, dar s-a renunţat şi la această variantă, deoarece spectatorii prahoveni au aruncat o petardă pe terenul de joc, în urma căreia clubul din Ilfov a avut de achitat o amendă consistentă.

Fanii Ştiinţei au avut parte în sezonul recent încheiat de foarte puţine meciuri în Bănie, fiind nevoiţi să facă naveta până la Severin sau Piteşti pentru a-şi susţine favoriţii în partidele considerate pe teren propriu. La două dintre derby-urile din deplasare în campionat, cu FCSB, în turul sezonului regulat, şi cu Dinamo, în play-off, au fost peste 2.000 de suporteri ai Ştiinţei pe Arena Naţională.