Craiova: Tânăr în arest pentru tâlhărie

0
318
arestatukPoliţiştii craioveni au introdus în arestul IPJ Dolj, pentru 24 de ore, un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Craiova, bănuit de comiterea unei tâlhării. Astăzi va fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.
Conform IPJ Dolj, ieri, 16 mai a.c., poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie au descins la locuinţa unui craiovean despre care aveau date şi informaţii că ar fi comis o tâlhărie. Oamenii legii l-au identificat, la locuinţa din municipiul Craiova, pe Alexandru M., de 23 de ani, acesta fiind condus la sediul unităţii de poliţie pentru cercetări. Din investigaţiile efectuate de poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie a rezultat faptul că, în data de 10.05.2017, tânărul a smuls un lănţişor din aur de la gâtul unei craiovence de 61 de ani. În baza probatoriului administrat în cauză de poliţişti şi analizat de către procurorul de caz, a rezultat că sunt întrunite elementele constitutive ale infracţiunii de tâlhărie, astfel că faţă de suspect s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale pentru săvârşirea acestei infracţiuni. În aceeaşi zi, tânărul a fost reţinut pe bază de ordonanţă de reţinere pentru 24 ore şi introdus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul I.P.J. Dolj, urmând ca astăzi să fie prezentat magistraţilor cu propunere de arestare preventivă.
Poliţiştii au reuşit recuperarea lănţişorului, acesta fiind restituit persoanei vătămate. Oamenii legii continuă cercetările în vederea documentării activităţii infracţionale a celui în cauză.
 
CUM SĂ NU DEVENIŢI VICTIME ALE INFRACŢIUNILOR DE TÂLHĂRIE ? SFATURI UTILE ALE IPJ DOLJ:
·        Nu urcaţi în lift cu persoane necunoscute.
·        Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile şi pe cât posibil, nu circulaţi prin locuri slab iluminate la ore târzii.
·        Aveţi grijă să nu vă lăudaţi cu banii, bunurile sau alte valori deţinute în locuinţă.
·        Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători  şi anunţaţi Poliţia.
·        Nu permiteţi persoanelor străine să intre în locuinţa dumneavoastră, indiferent de
motivele invocate.
·        Orice persoană necunoscută care staţionează fără motiv în spaţiile comune ale blocurilor trebuie îndepărtată de urgenţă. Alertaţi mai mulţi vecini, iar dacă este cazul apelaţi la cea mai apropiată unitate de Poliţie sau la telefonul 112.
 În situaţia în care aţi devenit victima unei tâlhării încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului şi apelaţi de urgenţă la 112 (apel unic de urgenţă) sau adresaţi-vă celei mai apropiate secţii de Poliţie.