Familie de romi în arest pentru că a trimis la furat un minor de 13 ani

0
290

Patru persoane de etnie romă au fost arestate preventiv pe 30 de zile, ieri după-amiază, și alte două sunt cercetate în libertate, într-o cauză vizând comiterea a peste 10 furturi din autoturisme de pe raza Craiovei. Romii sunt acuzați că și-au trimis la furat unul din copii, minor, în vârstă de 13 ani, știind că acesta nu răspunde penal.

În baza autorizaţiilor de percheziţie emise de magistraţii Judecătoriei Craiova poliţişti din cadrul Secţiei 2 Poliţie Craiova, sprijiniţi de mascați ai Serviciului de Acţiuni Speciale şi poliţişti ai Secţiei 3 Poliţie au descins, joi, în două locaţii, la locuinţele unor craioveni bănuiţi de comiterea unor furturi din autoturisme. Poliţiştii craioveni au condus la sediul unităţii pentru audieri opt persoane, cu vârste cuprinse între 13 şi 54 de ani, iar urma investigaţiilor s-a stabilit că minorul Mădălin C, de 13 ani, din municipiu, este autorul a două furturi din auto, prin care s-a creat un prejudiciu de aproximativ 7.400 lei.

De asemenea, poliţiştii craioveni au stabilit faptul că, în perioada 25 martie – 15 mai a.c., Mariana Călinescu, de 53 de ani, Petre Călinescu, de 54 de ani, Nuța Ilie, de 34 de ani, C.Romario, 15 ani, C.Florian, de 16 ani, şi Verginica Călinescu, de 20 de ani, l-au determinat pe minorul Mădălin C., care nu răspunde penal, să comită 14 infracţiuni de furt calificat din autoturisme şi nu numai. În plus, în sarcina lui Borănescu Şnaider, de 14 ani, s-a reţinut faptul că, pe 15 aprilie a.c., a sustras bunuri din autoturismul părţii vătămate Liliana P.

În baza probatoriului administrat de poliţişti, Borănescu Șnaider, Mariana, Verginica și Petre Călinescu, Nuța Ilie și Florian Călinescu au fost reţinuţi pe bază de ordonanţă de reţinere şi introduşi arestul IPJ Dolj. Cu toții au fost prezentați, ieri, Judecătoriei Craiova, care a emis mandate de arestare pre 30 de zile pentru Călinescu Petre, Ilie Nuţa, Călinescu Nicoleta Verginia și Călinescu Florian, ceilalți doi, respectiv Mariana Călinescu și Șnaider Borănescu fiind puși în libertate. Polițiștii continuă cercetările în cauză pentru stabilirea întregii activități infracționale.