Doljenii au la dispoziţie 570 de locuri de muncă în UE

0
77

Prin reţeaua EURES, în această perioadă sunt puse la dispoziţia persoanelor interesate aproximativ 570  locuri de muncă vacante în mai multe state ale Uniunii Europene şi pentru mai multe meserii. Este vorba de un post de bucătar în Danemarca, de două locuri de kinetoterapeut în Franţa, de 11 job-uri în Germania şi de 25 în Irlanda. Cea mai generoasă piaţă a forţei de muncă este în Marea Britanie. Aici sunt disponibile 354 de job-uri, 200 fiind numai de asistent medical.

În Norvegia sunt vacante opt joburi, fiind la care căutare inginerii hidraulici, iar în Polonia, consultanţii IT, pentru care sunt puse la dispoziţie 15 locuri. Tot în Polonia se mai caută dezvoltatorii de software – un loc şi reprezentanţii de vânzări – două locuri. În Spania sunt disponibile 33 de locuri de muncă, aici se caută numai ingineri, de software integrat, auto, proiectare utilaje şi aeronautici. Suedia are nevoie de sudori, iar Ungaria de operatori prelucrarea cărnii – 40 de locuri disponibile, dar şi şoferi de autocamion – 75 de job-uri vacante.

Se fac modificări săptămânal

 „Precizăm că locurile de muncă oferite prin reţeaua EURES se pot modifica săptămânal sau chiar zilnic, în funcţie de ofertele venite din partea angajatorilor din Spaţiul Economic European”, a precizat Daniela Barbu, director executiv al AJOFM Dolj, într-un comunicat de presă.

Persoanele interesate pot solicita informaţii suplimentare şi detalii despre oferte de la  consilierul EURES din cadrul Agenţiei. În cadrul AJOFM Dolj îşi desfăşoară activitatea un consilier EURES care acordă persoanelor interesate  informaţii despre locurile de muncă vacante din spaţial Uniunii Europene. Consilierul EURES din judeţul Dolj face parte din reţeaua EURES, reţea europeană bazată pe un sistem computerizat şi un transfer constant de informaţii, prin care se asigură lucrătorilor  accesul la informaţii cu privire la locurile de muncă disponibile, iar angajatorilor li se oferă posibilitatea să-şi anunţe locurile de muncă şi să acceseze solicitările din  diferite state membre ale Comunităţii.