2 solist lângă Olt

0
57

Universitatea Craiova joacă astăzi pe terenul ultimei clasate în play-off şi nu are voie să piardă puncte

„Dacă nu batem la Slatina, nu putem emite pretenţii la promovare” afirma Gabi Balint. Declaraţia este realistă dacă ţinem cont de obiectivul echipei, de fotbaliştii din lot. Numai că antrenorul nu face decât să amplifice  inconştient presiunea asupra jucătorilor şi mai ales asupra sa, presiune pe care nu pare să o poată gestiona. În fiecare săptămână apare public şi recunoaşte nonşalant că echipa joacă prost, dar tot la o etapă la alta pe teren nu observăm vreo schimbare în bine. Dimpotrivă, jocul etalat este mult sub cel din perioada Stângă. Dacă am la în calcul rezultatele din ultima vreme, jocul etalat în tot mandatul lui Balint şi mai ales ultima prestaţie de la Slatina, când Craiova nu a tras nici un şut pe poartă şi a câştigat dintr-un autogol, atunci ea nu ar fi deloc favorită azi. Cu Balint pe bancă, echipa joacă oribil. La Târgu Mureş a fost umiilită, iar la Vâlcea nu şi-a creat nici o ocazie. Este obligată să învingă astăzi, dar nimeni nu se aşteaptă la o metamorfoză într-o echipă care-şi impune jocul, care face spectacol, care-şi crează ocazii şi care câştigă detaşat. Este vremea rezultatelor, este vremea punctelor pentru promovare, nu a esteticii, dar când se va trage linie ar trebui să cadă multe capete, indiferent dacă se va îndeplini sau nu obiectivul. Slatina a intrat în play-off doar să arbitreze lupta pentru promovare. Nu a primit licenţa şi nici nu a câştigat vreun punct. Săptămâna trecută, la Târgu Mureş, Dan Oprescu a folosit şi jucători aflaţi în ultimul an de juniorat, însă contra Craiovei primul „11” va fi mai matur, întrucât puştii sunt la turneul final de republicani A. De la oaspeţi vor lipsi Vandelannoite, Pleşan şi Şerban, iar Curelea este incert. Dacă nu va câştiga lângă Olt, Balint n-ar trebui să mai ia în calcul întoarcerea. Nici pe cea în Bănie, nici pe cea în Bistriţa natală, unde Ştiinţa joacă săptămâna viitoare. Până atunci se va lămuri şi problema licenţei, FRF anunţând ieri că Viorel Duru va oferi luni concluziile procesului de licenţiere pentru liga a II-a.

FC Olt Slatina – CS Universitatea Craiova

Stadion: „1 Mai”, Slatina, ora 11

FC Olt: Mogoşanu – Ciobanu, Gligor, Cruşoveanu, Giurcă – Ignea, Marincău, Pavel, Quist, Bancu – Cl. Ionescu. Antrenor: Dan Oprescu.

Universitatea: Brac – Ljubinkovic, Patriche, Izvoranu, Vătăjelu – Ad. Ionescu – Ivan, Ferfelea, Valskis, Varga – Curelea. Antrenor: Gavril Balint.

Arbitri: Denis Haidiner (Hunedoara) – Eduard Ungureanu (Bucureşti), Sebastian Stoianof (Constanţa). Rezervă: Cristina Babadac (Alexandria).

Observatori: Zaharia Ciev (Timişoara), Traian Marcu (Sibiu).

Liga a II-a, seria a 2-a, play-off

Etapa a 6-a, sâmbătă, ora 11

FC Olt – Universitatea Craiova

CSM Rm. Vâlcea – Gloria Bistriţa

Metalul Reşiţa – ASA Tg. Mureş

1. ASA Tg. Mureş       15        9          3          3          20-10   30

2. CS Universitatea     15        7          3          5          20-17   24

3. Gloria Bistriţa          15        5          6          4          16-15   21

4. CSM Rm. Vâlcea    15        5          5          5          15-14   20

5. Metalul Reşiţa         15        6          2          7          15-18   20

6. FC Olt Slatina         15        2          3          10        7-19     8