Vara aceasta se va semna contractului pentru proiectarea Spitalului Regional Craiova

1
723

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că în iulie sau în august se va semna contractului pentru proiectarea Spitalului Regional Craiova, fiind selectate cinci din cele 11 oferte.

„Mă gândesc cu foarte multă speranţă şi încredere la viitorul spital regional din Craiova. Informaţia este următoarea, în momentul de faţă s-a terminat perioada de precalificare, cinci din cele 11 oferte pentru proiectarea acestui spital au fost selectate şi informaţia pe care o am de la colegii mei care se ocupă de acest lucru este că în luna iulie sau august se va semna contractul pentru proiectarea acestui spital. Ştiţi bine că la celelalte două spitale, Iaşi şi Cluj, acest lucru deja s-a întâmplat. Trebuie să intre şi Craiova în linie dreaptă în ceea ce priveşte dezvoltarea Spitalului Regional care este important şi probabil că are şi o semnificaţie atât pentru locuitorii regiunii, cât şi pentru personalul medical”, a declarat Alexandru Rafila.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a mai vizitat  : Secția ATI Arși a SCJU Craiova, ocazie cu care aceasta a fost inaugurată; Ambulatoriul Spitalului Filantropia şi nu în ultimul rând Centrul de Oncologie Sfântul Nectarie. Ministrul a fost a fost însoțit de primarul municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu și de președintele Consiliului Judeţean Dolj, Cosmin Vasile.

“Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a inaugurat, azi ( n.r vineri), la Craiova, două investiții făcute de autoritățile locale (Clinica ATI pentru arși de la Spitalul numărul 1 și Ambulatoriul Spitalului Filantropia), precum și Clinica de Oncologie Sf Nectarie, o investiție privată. Ministrul Rafila a avut, de asemenea, întâlniri cu conducerea Unității de Medicină și Farmacie din Craiova, cu șefii de secții medicale de la Spitalul nr. 1 și de la Filantropia, cu Biroul Permanent al PSD Dolj, precum și cu Înalt Prea Sfinția Sa Irineu, Mitropolitul Olteniei. Din discuțiile cu toți factorii locali a reieșit importanța pe care o are pentru întreaga regiune Oltenia construcția unui nou spital de pediatrie, motiv pentru care i-am solicitat sprijin și ministrului Rafila”, a subliniat primarul Craiovei.
“Structura destinată pacienților arși funcționează în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Clinic Județean de Urgență Craiova. Aceasta este dotată cu trei paturi de terapie intensivă de ultimă generație și echipamente moderne, care asigură monitorizarea funcțiilor vitale ale pacienților, precum și posibilitatea de ventilație mecanică. În cadrul UFA vor funcționa două săli de operație pentru pacienții cu arsuri de până la 30% din suprafața corpului. Investiția în amenajarea Unității de Primiri Urgențe a fost realizată de Consiliul Județean Dolj, printr-un proiect cu fonduri europene de peste 20 de milioane de lei. În plus, am asigurat finanțarea pentru dotările Unității Funcționale de Arși, în valoare de 320.000 de lei”, a declarat Cosmin Vasile.

 

1 COMENTARIU

Comments are closed.