Trupa CORBU, de la Craiova la Cărturești Verona și alături de Phoenix

0
457

Proiectul muzical CORBU revine în Craiova: în ziua de Florii, duminică, 21 aprilie 2019, începând cu ora 20.00, trupa va concerta la Gaya Pub. Evenimentul face parte din pre-turul de promovare al EP-ului „Ce-am pățit odată”, pe care trupa îl are în pregătire. Publicul craiovean va fi întâmpinat în seara concertului de Sergiu Corbu Boldor (vioară, caval, voce, tilincă, drâmbă), Florin Chirilă (chitară bass), Flavius Cristian Mocanu (clape), Sabin Moroșan (tobe). Pe 18 aprilie, CORBU susține literatura fantastică la Cafeneaua Cărturești Verona, din București, iar pe 19 aprilie trupa va concerta alături de Phoenix la aniversarea lui Nicu Covaci.

Inițiat și coordonat de Sergiu Corbu Boldor și Luiza Mitu, proiectul muzical CORBU s-a născut în 2016, odată cu ideea conceptuală de la care a pornit: semnificațiile europene, occidentale și orientale ale corbului. Puse cap la cap  toate aceste credințe construiesc o punte de legătură între sunet, tradiție, simbol și poveste.

Sergiu Corbu Boldor este cunoscut în lumea muzicală pentru proiectul de punk acustic folcloric Ad Hoc, proiectul 2 fire 2 paie. A avut colaborări importante și a cântat pe scene naționale și internaționale alături de Phoenix, Celelalte Cuvinte, Dirty Shirt, Partizan, farfarello,  Hara, Taxi etc.

Concertele CORBU sunt construite ca niște spectacole circulare, cu tematici diferite și acte de performance care dau elementul surpriză al proiectului și, totodată, mențin interacțiunea permanentă cu publicul.

În 2018, trupa a participat la 17 festivaluri în țară, peste 30 de concerte în cluburi și pub-uri și două turnee conceptuale. Artiștii au în pregătire videoclipul piesei „Furnica”, realizat împreună cu fanii, și un altul pentru piesa „Raiu”.

Mai multe despre proiectul CORBU: www.panacorbului.ro

CORBU susține literatura fantastică

Proiectul muzical CORBU susține într-un mod inedit literatura fantastică. Mâine, 18 aprilie 2019, începând cu ora 19.00, membrii trupei se întâlnesc cu publicul la Cafeneaua Cărturești Verona, din București, unde Marian Coman își va lansa „Omulețul din perete și alte povestiri fantastice”. Cartea este cea mai recentă apariție în colecția „Autor de proză românească contemporană”. Alături de Marian Coman se vor afla Eli Bădică, coordonatoarea colecției, și Tudor Ganea.

Marian Coman s-a născut în 1977, la Mangalia. A trăit, însă, o lungă perioadă la Brăila, unde a fost jurnalist în presa scrisă și televiziune. A fost redactor-șef al cotidianului Obiectiv – Vocea Brăilei, al revistelor Obiectiv Cultural și Nautilus și scenaristul benzilor desenate Harap Alb continuă și Tinerețe fără bătrânețe. A renunțat la presă în 2014 și, vreme de mai bine de trei ani, a trăit scriind proză și scenarii de benzi desenate. Este laureatul mai multor premii naționale dedicate literaturii F&SF și al unui premiu al Convenției Europene de Science-Fiction. A scris volumele „Nopți albe, zile negre” (2005), „Testamentul de ciocolată” (2007), „Teoria flegmei. Apel la mitocănie” (2008), „Haiganu. Fluviul Șoaptelor” (2015) și „Haiganu. Furia Oarbă” (2017) și scenariul romanului grafic „TFB” (2016), iar povestirile sale au fost incluse în numeroase antologii. În 2018, s-a alăturat echipei Editurii Nemira, unde coordonează imprintul Armada, dedicat literaturii SF, Fantasy și Thriller. În prezent, locuiește în București și este membru PEN Club România.