Până astăzi : 21.000 de cereri unice de plată în cadrul Campaniei 2019

0
309

Termenul limită de depunere a Cererilor unice de plată în cadrul Campaniei 2019 este data de 15 mai 2019. Tototată,  cereri unice de plată aferente Campaniei 2019 se vor primi şi  sâmbăta, 20 Aprilie. Astfel, Centrul Județean și Centrele Locale din subordine vor lucra sâmbătă, cu program normal, in intervalul 8:30-14:30. “Rugăm fermierii doljeni să se prezinte la APIA în vederea depunerii cererii unice de plată până la data limita prevazută de lege. Facem precizarea că până astăzi, 17 Aprilie 2019 s-au înregistrat 21 000 cereri în sistem, peste 60 % din totalul estimat. Reamintim că România, în calitate de stat membru al Uniunii Europene, beneficiază de fonduri europene, prin aplicarea schemelor de plăţi/măsurilor de sprijin/ajutoarelor naționale tranzitorii, ca mecanisme de susţinere a producătorilor agricoli, respectiv: schema de plată unică pe suprafaţă (SAPS), plata redistributivă, plata pentru practici agricole benefice pentru climă şi mediu, plata pentru tinerii fermieri, plata pentru micii fermieri, schema de sprijin cuplat în sectorul vegetal și zootehnic; măsurile compensatorii de dezvoltare rurală: Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultura ecologică, Măsura 13 – Plăţi pentru zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau alte constrângeri specifice (PNDR 2014-2020), ajutoarele naţionale tranzitorii (ANT) care se acordă în sectorul vegetal şi zootehnic”, a precizat Sorin Răducan, directorul Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) Centrul Județean Dolj.

Adresăm pe această cale rugămintea ca instituțiile implicate, primăriile de pe raza județului Dolj, să vină în sprijinul potenţialilor beneficiari în ceea ce privește eliberarea adeverințelor conforme cu Registrul Agricol într-un mod cât mai eficient, astfel încât toți fermierii doljeni să poată să-și depună cererile de sprijin până la termenul limită.

Inainte de a se prezenta la centrele APIA, fermierilor li se recomanda sa verifice in Registrul Agricol situatia terenului pe care il utilizeaza, aceasta verificare putand fi facuta la primaria pe raza caruia se afla suprafata agricola. In cazul crescatorilor de animale, se recomanda verificarea daca datele acestora sunt actualizate in Registrul National al Exploatatiilor (RNE). Aceasta verificare se face la mediul veterinar concesionar, la asociatia de crescatori sau in propriile evidente in cazul utilizatorilor SNIIA.

Programul prelungit vine ca o măsură de sprijin pentru evitarea aglomerației și a întârzierilor în depunerea cererilor și conduce la diminuarea timpului necesar fiecărui fermier la completarea și depunerea cererii unice de plată.

În eventualitatea în care programarea inițială nu a putut fi respectată îi rugăm pe acestă cale pe cei care să află în această situație să se prezinte la centrele APIA Dolj de care aparțin.

Pentru mai multe delalii referitoare la depunerea cererilor unice de plată în Campania 2019 și informații legate de programul prelungit pentru această perioadă puteți contacta Centrul Județean  sau Centrele locale APIA Dolj, conform datelor de contact din Anexa.