Craiova face potecă prin Alpi pentru a juca în Europa

0
283

Felix Grigore a precizat că Universitatea va contesta decizia UEFA de a-i interzice participarea în cupele continentale la TAS de la Lausanne şi are intenţia de a ajunge chiar la Tribunalul Federal Elveţian, unde FC Sion a primit dreptate acum câţiva ani

Managerul general al Universității Craiova, Felix Grigore, a vorbit despre refuzul UEFA de a accepta echipa din Bănie în cupele europene în sezonul următor şi a precizat că Universitatea va face apel la Tribunalul Sportiv de la Lausanne, iar dacă nu va primi satisfacţie se va adresa chiar Tribunalului Federal Elveţian, oferind în acest sens exemplul clubului FC Sion, de acum 2 ani. „UEFA nu este de acord ca noi să jucăm în cupele europene, însă trebuie făcută precizarea că forul continental ne spune clar în adresă că am respectat toate regulamentele, doar că ei rămân consecvenţi pe ideea de trei ani consecutivi de afiliere la o federație naţională. Am depus un dosar destul de stufos la UEFA, în care am explicat exact cum am ajuns să fim în momentul acesta în Liga I, cum am ajuns pe un loc de cupă europeană, etc., iar UEFA când ne-a spus că am respectat toate regulamentele, la asta se referea. Că am promovat corect, că am fost corect incluși în Liga a II-a, prin hotărâre a Adunării Generale. Vom continua cu demersul nostru, vom merge la TAS și dacă și aici vom primi un răspuns negativ ne vom adresa Tribunalului Federal Elvețian să ne cerem dreptul, în sensul că dreptul nostru sportiv este de a juca în cupele europene. Facem asta, precizez încă o dată, pentru suporterii noștri care își doresc să ajungem cât mai repede în cupele europene, acolo unde îi este locul Universității Craiova. Vom încerca să mergem pe o procedură simplificată, pentru că este posibil așa ceva datorită licențierii. Sperăm ca la TAS lucrurile să fie așa cum ni le dorim noi, dar dacă nu, la Tribunalul Federal, va dura un pic și ne aducem aminte de cazul FC Sion, care după un an și jumătate, când pe la club mai aveau doar zece oameni, erau chiar prin Liga a III-a sau a IV-a, nu-mi amintesc cu exactivate, iar Tribunalul Federal Elvețian a obligat UEFA să-i bage în cupele europene. Chiar dacă va dura noi trebuie să facem acest demers pentru suporterii noștri și din dorința noastră de a ajunge cât mai repede în fotbalul mare“. Conducătorul clubului craiovean spune că jucătorii nu sunt afectați de hotărârea forului european: „Sunt fotbaliști profesioniști, înțeleg foarte bine situația și plus că în momentul ăsta nu este nimic pierdut. Sunt convins că antrenorii noştri au suficientă experiență ca să-i țină conectați la campionat“.

FRF pretinde că nu a intervenit la UEFA în cazul Craiovei

FRF a ţinut să facă precizări cu privire la cazul Universităţii Craiova, prin care dezminte informaţiile conform cărora a intervenit la UEFA pentru ca gruparea din Bănie să nu primească drept de participare în cupele europene.  „1. UEFA a solicitat FRF, în baza unui chestionar tip, informaţii relevante pentru soluționarea cazului;  2. Nu a existat o propunere din partea FRF de a se admite sau de a se respinge cererea clubului, nici în acest document şi nici în alte comunicări cu UEFA pe tema acestei cereri a clubului din Craiova, pentru simplul fapt că FRF nu este parte în această procedură; 3. Informaţiile apărute în mass-media din care reiese faptul că managerul de licenţiere a propus refuzarea cererii de acordare a licenței de participare la competițiile de club UEFA pentru sezonul 2015-2016 Clubului Sportiv U Craiova SA sunt adevărate, dar se referă la procedura în fața Comisiei FRF pentru acordarea licenţei cluburilor, ce se desfăşoară în această perioadă; 4. Propunerea de refuzare a acordării licenței UEFA a avut ca motivare împrejurarea că, de la data afilierii la FRF a clubului mai sus menționat, respectiv 29 august 2013, și până la începutul sezonului competițional pentru care solicită licența nu au trecut cel puțin trei ani competiționali consecutivi, conform art. 11 alin. 2 din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2014, precum și a faptului că, până la data raportului final al managerului de licențiere – 13 aprilie 2015 – UEFA nu comunicase Decizia sa în privința cererii înaintate de clubul în cauză cu privire la exceptarea de la această prevedere; 5. Decizia UEFA de refuzare a cererii de exceptare a fost transmisă pe e-mail atât clubului cât și la FRF pe data de 14 aprilie a.c., la ora 17:05, după ce Comisia FRF pentru acordarea licenței cluburilor audiase pe managerul de licențiere și pe reprezentanții clubului în legătură cu Cererea de acordare a licenței UEFA, în jurul orelor 12 din aceeași zi” se precizează în comunicatul FRF.