Proiectul “Stimaţi călători, soseşte STREETS” a fost lansat

0
116

Cunoscută ca o locaţie aglomerată, în care oamenii nu staţionează, doar vin şi pleacă în mare grabă, Gara Municipiului Craiova a găzduit ieri o acţiune deloc obişnuită într-un astfel de loc în care cuvântul de bază este forfota.

Pentru că şi-au propus să încurajeze atmosfera austeră din gară şi să încurajeze actele cultural artistice cu scopul de a crea un liant între cultură, tineri şi călători, reprezentanţii Asociaţiei pentru Tineri STREETS au lansat ieri proiectul  “Stimaţi călători, soseşte STREETS”, în sala de aşteptare a Gării Craiova. Este vorba de un adevărat spectacol de sunet, imagine şi mişcare, creat de tinerii artişti craioveni. Astfel, Timp de patru zile, Gara Craiova se transformă într-un loc unde tinerii susţin recitaluri, promovează diverse genuri muzicale precum: muzică modernă, muzică folk şi muzică populară. De asemenea, va fi un loc de expoziţie, în care se vor vinde lucrări şi obiecte hand-made. “Asociaţia pentru Tineri STREETS şi-a dorit să demareze acest proiect pentru a schimba atmosfera din gară, să implice tineri talentaţi care au ceva de spus prin artă. Timp de patru zile, aici, în Gara Craiova o să aibă loc spectacole cu diverse genuri de muzică. De asemenea, va avea loc o expoziţie cu produse hand-made, pictură şi grafică. Noi am mai desfăşurat un proiect pe grup informal în centrul Craiovei, am avut acolo evenimente cu tineri pe care i-am văzut dornici să se implice în astfel de proiecte care sunt puţine la număr în Craiova”, a afirmat Dorina Gruia, preşedintele Asociaţiei pentru Tineri STREETS.

“O acţiune extraordinară într-un loc inedit”

Proiectul “Stimaţi călători, soseşte STREETS” se desfăşoară în perioada 1 aprilie – 30 mai 2013, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj, Sucursala Centrului Regional de Exploatare, Întreţinere şi Reparaţii CF Craiova, Liceul Tehnologic Special „Beethoven” şi Muzeul Olteniei. “Acţiunea lansată astăzi este iniţiativa Asociaţiei pentru Tineri STREETS, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Dolj fiind partener. O acţiune de acest gen se va desfăşura şi pe data de 9 mai, în cadrul Zilelor Tineretului. Consider că este o acţiune extraordinară într-un loc inedit şi sper că şi călătorii vor aprecia ce fac aceşti tineri minunaţi şi că se vor opri măcar pentru un moment să-i admire. Până la urmă, cred că aceşti tineri vor demonstra că un act cultural şi o manifestare artistică poate avea loc oricând şi oriunde. Instituţia noastră va încuraja tot timpul astfel de acţiuni menite să-i aducă pe tineri mai aproape de actul artistic”, a precizat Alina Ionescu, directorul Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Dolj.

 

Asociaţia pentru Tineri STREETS reuneşte tineri care au fost implicaţi în diverse proiecte ce au vizat talentul, creativitatea şi spiritul de iniţiativă. Majoritatea dintre ei au făcut parte din Grupul Informal STREETS , creat şi promovat prin programul Tineret în Acţiune. Asociaţia a mai desfăşurat şi proiectul caritabil “Dance or die” – campanie de strângere de fonduri pentru susţinerea activităţii trupei “No Limit”.