Arestat pentru ultraj la poliţist local, după meciul de baschet din Polivalentă

1
116

Craioveanul Irinel Marian Coandă, zis Charlie, de 34 de ani, preşedintele Asociaţiei Suporterilor Olteni şi liderul facţiunii Sezione Ultra, a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, ieri după-amiază, sub acuzaţia de ultraj. Bărbatul este acuzat că luni seară, după meciul de baschet dintre echipele SCM U Craiova şi Gaz Metan Mediaş, disputat în Sala Polivalentă din Craiova, în timpul încăierării de la final, a lovit un agent al Poliţiei Locale, care asigura ordinea în sală.

Partida de baschet baschet masculin dintre echipele SCM U Craiova şi Gaz Metan Mediaş, desfăşurată luni seara, în Sala Polivalentă, s-a încheiat cu o adevărată încăierare între jucătorii celor două echipe, pe timpul căreia, pe teren, au pătruns şi suporteri ai echipei din Bănie. Unul dintre ei a lovit un agent al Poliţiei Locale aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu, astfel că a ajuns după gratii. Conform reprezentanţilor Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Dolj, jandarmii aflaţi în dispozitivul de asigurare a ordinii publice au fost sesizaţi că, pe timpul altercaţiei produse la finalul meciului de baschet, un susţinător al echipei SCM U Craiova a lovit un reprezentant al personalului de ordine şi siguranţă care se afla în timpul serviciului, mai exact un poliţist local. „Pe baza descrierii făcute de persoana care a reclamat incidentul, suporterul agresor a fost identificat şi condus de un echipaj de Jandarmerie la sediul Secţiei 1 Poliţie Craiova, pentru luarea măsurilor legale”, a declarat cpt. Ion Ţapu, ofiţer de presă al IJJ Dolj. Agresorul, identificat ca fiind Irinel Marian Coandă, zis Charlie, de 34 de ani, din Craiova, a fost audiat de poliţiştii Secţiei 1 Craiova şi prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, care i-a emis ordonanţă de reţinere pe o perioadă de 24 de ore, sub acuzaţia de ultraj. Ieri după-amiază „Charlie” a fost prezentat Judecătoriei Craiova, instanţa dispunând arestarea preventivă a bărbatului pentru 20 de zile, astfel că a ajuns în arestul IPJ Dolj.

Nu a fost singurul suporter al alb-albaştrilor care s-a ales cu dosar penal pentru că a intervenit în incidentul produs între jucători. Tot ieri, în jurul orei 11.00, a fost identificat numitul D.A., în vârstă de 29 ani, din Craiova, pe numele acestuia fiind întocmite actele premergătoare de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de pătrunderea fără drept, prin orice mijloace, pe suprafaţa de joc, însoţită de acte de agresiune ori violenţă fizică. Actele premergătoare întocmite de jandarmi şi persoana în cauză vor fi înaintate Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova pentru continuarea cercetărilor.

În plus, pe timpul desfăşurării partidei de volei masculin dintre echipele SCM U Craiova şi Tomis Constanţa, G. I., de 17 ani, din Craiova, a distrus un scaun în sectorul J al Sălii Polivalente, astfel că şi lui i-au întocmit jandarmii dosar penal, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a scaunelor, în baza prevederilor Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive.

1 COMENTARIU

  1. cred ca este singurul mod prin care se poate face ordine …..si mai ales sa fie exemplu pentru altii care au de gand sa distruga ce s-a construit cu atata efort…..

Comments are closed.