Atelierul de arta actorului se încheie cu o proiecție de film

0
586

Un mediumetraj în viziunea contemporană a regizorului coordonator Gheorghe Preda (director de imagine: Cătălin Corneanu) – „Tărâmul întunecat”, tragicomedie a vieții de zi cu zi – va avea proiecția astăzi, 17 martie 2019, ora 18.00, la Departamentul de Arte din Craiova (Aula „Buia” din Complex Agronomie, strada Transilvaniei nr. 1), în încheierea Atelierului de creație artistică / actorie film organizat, recent, de Casa de Cultură „Traian Demetrescu”. Accesul publicului este liber!

Atelierul de arta actorului de film s-a desfăşurat sub îndrumarea regizorului de film Gheorghe Preda, profesor al U.N.A.T.C. Bucureşti, cel care a și selectat participanţii pe baza unei scurte motivații. Au fost oferite informații despre rolul membrilor din echipa de filmare, limbajul tehnic de specialitate, care sunt planurile de filmare, cum se depășesc emoțiile în fața camerei de filmat, noțiuni de bază în arta interpretării unui rol de film, iar finalitatea a fost realizarea unui film de mediumetraj. Vizat a fost publicul larg, indiferent de vârstă sau formare educațională, și a fost gratuit.

„Atelierul a debutat pe 1 martie cu un workshop de patru zile, unde a fost creat și stabilit scenariul împreună cu cei 10 participanți aleși de regizorul coordonator al atelierului. Nouă subiecți cu nouă povești de viață, asistați de un psihoterapeut, se destăinuie. Dependența de consum în societatea contemporană transformă individul, îl alienează, îl conduce către situații limită. Acest proiect și-a propus să aducă cea de-a șaptea artă la Craiova, oferind șansă celor interesați de acest domeniu posibilitatea să descopere tainele actoriei de film prin cursuri teoretice și practice intensive, să trăiască experiența unui actor de cinema”, spun reprezentanții Casei de Cultură „Traian Demetrescu”.

După proiecția „Tărâmul întunecat”, se la ora 18.40 va rula și filmul de mediumetraj „Casting Oltenia”, producție a aceleiași instituții rezultată în urma Atelierului de creație artistică /  actorie film din anul 2018.