Handbal: Cristina Neagu, desemnată cea mai bună jucătoare a lumii pentru a treia oară

0
74

Federaţia Internaţională de Handbal (IHF) a anunţat, joi seară, ca jucătoarea Cristina Neagu, de la Buducnost Podgorica, a fost desemnată cea mai bună handbalistă din lume în 2016, ea mai primind aceasta distincţie în 2010 şi 2015.

Superlativele anului 2016 au fost stabilite în urma votului jurnaliştilor, specialiştilor şi fanilor, pe site-ul oficial al Federaţiei Internaţionale, www.ihf.info.

Neagu a avut o cursă strânsă cu norvegianca Nora Mork şi cu olandeza Nycke Groot, românca impunându-se datorită opţiunii clare a fanilor (37,14 la sută faţa de 20,86 la sută Mork). Groot s-a clasat a treia. Locul patru i-a revenit jucătoarei suedeze a echipei CSM Bucureşti, Isabelle Gullden, câştigătoare cu formaţia română a Ligii Campionilor în 2016, iar a cincea s-a clasat Kari Grimsbo, din Norvegia.

Mork, Groot şi Grimsbo sunt componente ale echipei Gyor, finalistă a Ligii Campionilor, anul trecut.

La masculin, handbalistul anului a fost ales francezul Nikola Karabatici (Paris Saint-Germain), de asemenea pentru a treia oara (după 2007 şi 2014).

În ierarhia similară a tehnicienilor au triumfat francezul Didier Dinart, antrenorul nationalei masculine a Franţei, si islandezul Thorir Hergeirsson, antrenorul reprezentativei feminine a Norvegiei.