Artistul Iulian Segărceanu expune la Galeria „ARTA”

0
619

La Galeria „ARTA” a Uniunii Artiştilor Plastici din România – Filiala Craiova va avea loc duminică, 18 februarie, ora 13.00, vernisajul expoziţiei personale de pictură a cunoscutului artist plastic Iulian Segărceanu. De această dată, pictorul împarte simezele cu un tânăr artist fotograf: Mihnea Fronie.

Iulian Segărceanu s-a născut la 31 august 1955, în comuna doljeană Podari, sat Branişte, și este membru al Uniunii Artiştilor Plastici din România. Din 1986 până în prezent a deschis numeroase expoziții personale (Muzeul de Artă Craiova, Galeria „ARTA” Craiova, Muzeul de Artă Calafat, Muzeul Județean Olt, Galeria „Artis” Slatina etc.) și a participat cu lucrări la saloane ale artiștilor. Are lucrări în colecţii de stat şi particulare din România, Serbia, Belgia, Bulgaria, Franţa, Italia, Elveţia, Danemarca, Australia, Liban, Coreea de Sud, S.U.A., Canada, Grecia, Israel, Africa de Sud etc.

Mihnea Șerban Fronie s-a născut pe 23 noiembrie 2000 și a copilărit la Craiova până la 14 ani. A urmat cursurile liceale în Franța, la Liceul Cordouan din Royan, departamentul Charente-Maritime, pe coasta Oceanului Atlantic. „Gustul pentru fotografia artistică mi s-a dezvoltzat în acest colț de lume, printre luminile cerului oglindite în imensitatea mării și filtrate de voalul norilor”, spune Mihnea.