Ministerul Mediului cere modificarea OUG 9 a Guvernului Grindeanu

0
49

Ministerul Mediului a propus modificarea ordonanţei de urgenţă 9, adoptată de Guvern la începutul lunii februarie, prin care se aduc o serie de modificări privind salarizarea funcţionarilor publici şi cere ca veniturile inspectorilor de mediu să fie la nivelul funcţionarilor din aparatul central.

minister-1461592235Ministerul Mediului a depus un amendament la proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului numărul 9/2017, privind unele măsuri bugetare şi modificarea şi completarea unor acte normative privind salarizarea funcţionarilor publici. Mai exact, reprezentanţii ministerului cer modificarea articolului 1, care prevede ca “în perioada martie – decembrie 2017, se menţin în plată la nivelul acordat pentru luna februarie 2017 cuantumul brut al salariilor de bază (…) de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice”.

          Noul text de lege, aşa cum îl propune Ministerul Mediului, ar urma să prevadă că “prin excepţie de la prevederile art. 1 (1), începând cu luna iulie 2017, salariile de bază pentru Agenţia Naţională de Protecţie a Mediului (ANPM) şi Agenţiile Judeţene pentru Protecţia Mediului, Garda Naţională de Mediu şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se stabilesc, prin asimilare, la nivelul salariilor de bază aferente funcţiilor din cadrul Ministerului Mediului pentru personalul încadrat pe funcţii publice şi contractuale din aparatul propriu al acestora”.