Secretara Şcolii „Gheorghe Bibescu” n-a scăpat din arest

0
203

Secretara Şcolii Gimnaziale Nr. 36 „Gheorghe Bibescu” din Craiova, Anca Daniela Chivu, rămâne în spatele gratiilor cel puţin 30 de zile, după ce, în cursul zilei de luni, Curtea de Apel Craiova i-a respins ca nefondată contestaţia făcută împotriva hotărârii Tribunalului Dolj prin care a fost arestată preventiv pentru trafic de influenţă şi înşelăciune. Ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, împreună cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj o cercetează pe femeie pentru că ar fi cerut şi primit sume cuprinse între 1000 de lei şi 15.000 euro pentru a facilita angajarea unor persoane în unităţi de învăţământ din Craiova.

Magistraţii Curţii de Apel Craiova au respins, luni, ca nefondată, contestaţia formulată de Anca Daniel Chivu, de 43 de ani, secretara de la Şcoala Gimnazială Nr. 36 Gheorghe Bibescu Craiova, împotriva hotărârii de joi, 11 februarie a.c. a Tribunalului Dolj prin care a fost arestată pentru o perioadă de 30 de zile: „Respinge contestaţia ca nefondată Obligă contestatoarea la 50 lei cheltuieli judiciare către stat. Definitivă”, se arată în hotărârea instanţei. În aceste condiţii, femeia rămâne în arestul IPJ Dolj cel puţin până la expirarea celor 30 de zile pe cât i s-a emis mandatul.

Reamintim că, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, împreună cu ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Dolj, au anunţat să cercetarea secretarei de la Şcoala Gimnazială Nr. 36 Gheorghe Bibescu Craiova, Anca Daniela Chivu, de 43 de ani, a început la sfârşitul anului trecut. Asta după ce au început să apară la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj plângeri împotriva ei. Potrivit anchetatorilor, în perioada decembrie 2015 – februarie 2016, au fost înregistrate denunţurile mai multor persoane care sesizau faptul că femeia le-a cerut sume de bani cuprinse între 1000 lei şi 15.000 euro pentru a le facilita angajarea la diverse instituţii publice din Craiova, mai exact în alte unităţi de învăţământ, „scorul” cerut fiind în funcţie de postul vizat de doritori. În aceste condiţii, miercuri, 10 februarie a.c., la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au fost conduse mai multe persoane în vederea audierii şi stabilirii întregii activităţi infracţionale, cercetările efectuându-se pentru probarea mai multor infracţiuni de trafic de influenţă şi înşelăciune. În aceeaşi zi, ofiţerii din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) – Serviciului Judeţean Anticorupţie (S.J.A.) Dolj, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, au efectuat două percheziţii pe raza municipiului Craiova, la domiciliul secretarei, dar şi la unitatea şcolară unde aceasta îşi desfăşoară activitatea, fiind găsite şi ridicate mai multe documente folosite la probarea activităţii infracţionale. În baza probatoriului administrat, în aceeaşi zi procurorul de caz a dispus reţinerea inculpatei pentru o perioadă de 24 ore, iar o zi mai târziu, joi, 11 februarie a.c., a fost prezentată Tribunalului Dolj, care a dispus arestarea preventivă a femeii pe o perioadă de 30 de zile. Ancheta în acest caz continuă, întrucât există indicii că ar fi mai multe persoane care i-au plătit femeii diverse sume de bani pentru a fi angajate în sistem.