Dragnea susţine că acţiunea ANAF este un atentat la libertatea presei

0
84

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, ieri, că acţiunea ANAF în cazul posturilor de televiziune ale trustului Intact reprezintă un atentat la adresa libertăţii presei, precizând că social-democraţii aşteaptă cu interes răspunsuri de la premierul Dacian Cioloş.

Liderul PSD şi-a exprimat “indignarea” faţă de demersurile ANAF. “Am dorit să fac această declaraţie de presă pentru a-mi exprima indignarea faţă de modul abuziv în care funcţionarii ANAF au procedat, ieri, când au descins în sediul a cinci televiziuni. Din punctul nostru de vedere este o acţiune profund nedemocratică (…) Această acţiune este clar un atentat împotriva libertăţii de exprimare a presei. Nu există niciun fel de explicaţie logică pentru care, ieri, funcţionarii ANAF, în sediul unor televiziuni îi legitimau pe cei care muncesc acolo. S-a ajuns în situaţia în care i-au legitimat şi pe cei care ieşeau de la emisiuni, membri unor partide, inclusive un senator al României” a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă.

Liderul PSD a mai spus că, în ceea ce priveşte decizia Senatului, a avut o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu şi cu liderul senatorilor PSD Mihai Fifor. “Am susţinut şi susţinem ca primul ministru să vină mâine în Senat şi să dea explicaţii. (…) Aşteptăm cu mare interes răspunsurile prim-ministrului Dacian Cioloş, să fie conştient că o structură din subordinea Guvernului, în care şeful ANAF este numit prin decizia primului ministru, să dea explicaţiile pentru modul în care s-a procedat şi, foarte important, să găsească soluţii pentru ca aceste televiziuni să nu fie închise”, a mai spus social-democratul. El a mai precizat că va discuta cu preşedintele Comisiei de Buget Finanţe din Camera Deputaţilor, Viorel Ştefan, pentru a chema ANAF în Parlament pentru a da explicaţii cu referire la cazul trustului Intact. Liderul PSD susţine că termenul de cinci zile în care trebuie să se mute televiziunile trustului este “cinic” şi “nerealist”.

Senatul a decis, ieri, la propunerea lui Călin Popescu Tăriceanu, să-l cheme pe premier pentru a da explicaţii cu privire la acţiunea ANAF în cazul Antena 3, pe care preşedintele Senatului a calificat-o drept “un plan bine pus la punct de suspendare a democraţiei şi de anihiliare a presei”. La rândul său, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a spus că social-democraţii se raliază acţiunii lui Tăriceanu. “PSD nu poate asista nepăsător la această tentativă de suprimare a unui post de televiziune din România – stat European, România membru al UE”, a susţinut Fifor.