Alb-albaştrii sub lupă / Mateiu, mazilit aiurea pentru Madson

0
82

Straton – Debutul său în calitate de titular cert în poarta Universităţii. A avut o ezitare incredibilă ţinând cont de înălţimea sa (1,90 metri) la un corner, ratând ieşirea pe centrare, deşi mingea survola careul mic. A fost protejat la alte câteva faze de alunecările fundaşilor, care au blocat şuturi din careu. A avut o intervenţie bună la prima ocazie a meciului, apărându-şi colţul scurt, şi una pe final, deviind în corner un şut pe colţ, care a prins şi pământul. În rest, nu a avut prea mult de lucru. E important că nu a primit gol.

Dumitraş – Deşi Achim era anunţat titular, Dumitraş s-a strecurat in extremis în prima echipă. În meciurile de acasă e mai util, fiind mai ofensiv decât rivalul său pe post. Pe defensivă are mari probleme în continuare. A fost depăşit uşor la centrarea din minutul 10, pe colţul scurt, atacantul advers luându-i prim-plan-ul fără probleme, dar Straton a fost pe fază la devierea pe prima bară.  De asemenea, a comis henţ în careu la ultima fază a meciului, dar Avram nu l-a penalizat.

Iliev – Cel mai important aport al său în echipă este cel confirmat şi de banderolă: este liderul echipei, primul după Brandan. Este un jucător de caracter, se impune prin seriozitate, determinare, devotament. În joc, bulgarul are probleme evidente la acţiunile în viteză, fiind lent, vârsta şi pauza de aproape un an îşi spun cuvântul. În schimb, are plasament bun şi pasă lungă.

Acka – Face un sezon remarcabil, păcat de accidentarea din ultima etapă a turului, absenţa sa este una dintre cauzele care a dus la ratarea play-off-ului. N-a avut probleme în meciul cu Petrolul, impecabil în dueluri şi nu s-a complicat nici la construcţie. Putea marca primul său gol pentru Universitatea, dar s-a opus Măzărache la şutul violent al ivorianului care ar fi perforat plasa.

Vătăjelu – S-a remarcat în a doua repriză, fiind printre puţinii jucători care mai aveau suflu să treacă de centrul terenului la acţiunile de contraatac. A bătut prost penalty-ul şi a avut noroc cu respingerea lui Cobrea. Craiova nu pare să aibă un executant redutabil de penalty-uri, mai ales că şi Zlatinski a ratat o astfel de execuţie într-un amical. Bucuria lui Vătăjelu în faţa galeriei a fost oarecum ridicolă, după ce declarase la plecarea în Antalya că transferul la Steaua ar fi un pas înainte pentru el.

Ivan – Destul de discret în prima repriză. După pauză a avut mai multe spaţii şi a fost periculos, profitând de viteza sa deosebită. Şi în defensivă şi-a făcut datoria, fiind un jucător care coboară des în sprijinul fundaşilor. Din şutul său respins de portarul advers a ajuns mingea la Nuno Rocha, care a majorat scorul. Ivan putea marca din voleu la centrarea perfectă, pe poziţie viitoare, a lui Băluţă. De asemenea, a fost aproape de gol din poziţia din care înscrisese în meciul tur, dar mingea s-a scurs puţin pe lângă bară. Nu pare copleşit de presiunea care există asupra lui după mediatizarea de care a avut parte în iarna aceasta.

Madson – Preferat lui Mateiu, brazilianul a făcut ceea ce ştie mai bine: să încaseze cartonaşe galbene. Deşi a mai slăbit, rămâne acelaşi jucător limitat, fără pasă lungă, fără capacitate de pătrundere cu mingea la picior şi nici măcar tacklingurile nu mai sunt de calitate. Eliminat prematur, şi-ar fi pus echipa în mare dificultate dacă era vorba de un adversar mai puternic, nu de cea mai slabă echipă din Liga I. Penibil faultul său din spate, la 70 de metri de poarta proprie, în condiţiile în care avea un galben, iar Zlatinski îl dubla în acea fază.

Zlatinski – A executat parcă mai bine fazele fixe, din cornerul bătut de el s-a şi obţinut penalty-ul. Şi la reluarea cu capul a lui Măzărache a centrat perfect. Bulgarul s-a remarcat printr-un travaliu deosebit la centrul terenului. A avut şi o ocazie pe contraatac, dar nu a mai avut suflu şi a şutat în plasa laterală. A greşit o alunecare pe final, când i-a aşezat mingea unui adversar pentru cea mai mare ocazie a Petrolului, după ce iniţial Vătăjelu fusese depăşit uşor.

Bancu – Prestaţie consistentă, cu sprinturi periculoase şi aport defensiv notabil. Ar trebui să aibă mereu tupeul de a rezolva “unu la unu” fazele în care îşi poate pune în valoare viteza şi schimbările de direcţie. A şutat bine cu dreptul în repriza a doua pe colţul scurt, după ce în prima parte a ezitat să pătrundă şi să finalizeze sau să centreze într-o fază asemănătoare.

Nuno Rocha – A devenit golgheterul echipei, cu cinci goluri, după o reluare deosebită la faza în care Ivan fusese blocat, tot capverdianul lansând-şi iniţial colegul.

Măzărache – A avut o ocazie în prima repriză, dar a reluat greşit cu capul centrarea lui Zlatinski. A făcut risipă de energie, punând presiune pe stoperii adverşi. A încercat unele redublări, dar nu prea i-au ieşit. Ciudată faza din prima repriză, în care a primit pasă pe jos la centrul terenului şi nu a ştiut să o gestioneze, reproşându-i coechipierului că nu i-a pasat pe sus!

Mateiu – L-a deranjat evident faptul că nu a fost titular, după ce a fost cel mai constant jucător al echipei în acest sezon şi a avut prestaţii apreciate şi la selecţionata divizionară. Va reveni în primul “11” la Severin.

Băluţă – Aşa trebuie să reacţioneze un jucător care vine de pe bancă şi luptă să demonstreze că trebuie să fie titular. A avut incursiuni periculoase, şi-a servit ideal colegii. Pare în formă.

Izvoranu – A jucat puţin pe final, faptul că a fost preferat lui Kay demonstrează că jucătorul din Capul Verde nu este refăcut complet după accidentare.