Copiii se pregătesc pentru şcoală

0
415

A început pregătirea înscrierii în învăţământul primar a copiilor, Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj făcând cunoscut programul care trebuie urmat. Conform acestuia, de astăzi se derulează evaluarea psihosomatică a copilului, necesară înscrierii în această formă de învăţământ.

Calendarul înscrierii în învăţământul primar, pentru anul şcolar 2015-2016, este cât se poate de strict. Astfel, de ieri a început afişarea circumscripţiilor şcolare şi a planului de învăţământ aferent. La sediul fiecărei unităţi de învăţământ au fost făcute cunoscute toate informaţiile necesare, care permit părinţilor să ştie activitatea specifică clasei pregătitoare din instituţia de învăţământ respectivă. „Am făcut public şi programul de evaluare a dezvoltării psihosomatice a copiilor,  în conformitate cu metodologia de înscriere a acestora în învăţământul primar, ţinând cont şi de solicitările părinţilor. Programul este unul amplu, care se întinde pe mai multe zile, până în martie”, a declarat  Mihăiţă Stoica, purtător de cuvânt al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.

Începe evaluarea

Programul prevede ca, în perioada 18-26 februarie, fiecare unitate de învăţământ, care are în componenţă clasă pregătitoare, să desfăşoare „Ziua porţilor deschise”, în cadrul căreia părinţi şi copiii să ia contact cu şcoala. Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a făcut cunoscut şi modul în care, începând de astăzi, se va desfăşura evaluarea copiilor, în vederea înscrierii în învăţământul primar. Astfel, Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Dolj va avea un program întins pe mai multe zile, între 17 februarie şi 11 martie. La Şcoala Gimnazială Filiaşi, evaluarea va avea loc pe 25 februarie, a doua zi acelaşi examen având loc la Şcoala Gimnazială „Constantin Gerota” Calafat. În ziua de 27 februarie, Liceul Teoretic „Mihai Viteazu” Băileşti va fi gazda unei aceleiaşi activităţi. Pe 2 martie, Liceul Tehnologic „Horia Vintilă” Segarcea va fi amfitrion, în următoarele trei zile, Liceul Teoretic „Constantin Brîncoveanu” Dăbuleni, Liceul Tehnologic „Constantin Nicolăescu Plopşor” Pleniţa şi Şcoala Gimnazială „Nica Barbu Locusteanu” găzduind şi ele asemenea activităţi. „Părintele sau tutorele legal trebuie să vină cu o adeverinţă de la medicul de familie sau pediatru, prin care să se ateste că minorul este apt pentru învăţământ, act care va fi înaintat comisiei de evaluare. Examinarea copilului se va face în prezenţa părinţilor, în aceeaşi zi, iar rezultatul nu poate fi contestat”, a completat Mihăiţă Stoica.