Adrem și Energobit se alătură proiectului Ucenic Electrician, desfășurat din 2016 de Distribuție Oltenia

0
298

După aproape 6 ani de la debutul proiectului, Distribuție Oltenia atrage și alți Supereroi parteneri în proiectul Ucenic Electrician. Doi dintre cei mai importanți colaboratori  tradiționali, Adrem și EnergoBit vor îmbrăca mantia eroilor și susțin performanța celor 300 de elevi din proiect. Ca urmare a colaborării, elevii și profesorii din program vor beneficia și de alte programe de dezvoltare personală, recunoscute la nivel internațional, prin colaborarea cu Fundația The Duke of Edinburgh’s International Award România, în plus față de cele 4 ateliere deja incluse în proiect, desfășurate de Fundația Progress.

Ucenic Electrician 2022:Mai mulți parteneri, mai multă pregătire tehnică și mai mulți elevi în internship

În calitate de Supereroi, partenerii ADREM și EnergoBit se alătură proiectului începând cu ianuarie 2022 și vizează sprijinirea elevilor din anul școlar 2021 – 2022. Colaborarea dintre Distribuție Oltenia, ADREM[i] și Energobit[ii] vine în sprijinirea domeniului electric care duce lipsă de specialiști dar și de oportunități de dezvoltare a tinerilor proaspăt ieșiți de pe băncile școlii.

În acest sens cei 2 parteneri vor asigura:

  • ateliere de dezvoltare derulate alături de Fundația The Duke of Edinburgh’s International Award Romania,
  • selectarea anuală a câte 4 Ucenici Electricieni/fiecare companie pentru stagiul de practică/angajare,
  • implicarea și participarea partenerului în activitățile de practică: Clubul de practică,Trofeul Ucenic Electrician, etc.

 „Misiunea noastră este de a produce un impact pozitiv în comunitate. Pentru că unde-s mulți puterea crește am decis să deschidem porțile proiectului și pentru alți agenți economici care sunt și ei viitori angajatori ai elevilor pe care programul Ucenic Electrician îi pregătește. Ne preocupă foarte mult dezvoltarea personală și profesională a tinerilor noștri, de aceea am lărgit sfera de pregătire prin aducerea unui partener educațional internațional în proiect (Fundația The Duke of Edinburgh) și extinderea zonelor de practică. Acum, prin activitățile desfășurate de Adrem și EnergoBit pentru Distribuție Oltenia, elevii vor avea acces și la o altă arie profesională, externalizată de noi colaboratorilor: montarea și demontarea unui contor, repararea echipamentelor electrice defecte, etc..”, Eugen Butoarcă, CEO Distribuție Oltenia.

 Credem că avem o responsabilitate față de cei care reprezintă viitorul industriei de energie, să-i ajutăm să-și dezvolte capacitățile și să le oferim acces la o educație cât mai bună. Ne bucurăm să continuăm parteneriatul dintre Grupul Adrem și Distribuție Oltenia pentru programul Ucenic Electrician în care formăm viitorii specialiști de care țara noastră are atâta nevoie.”, Corneliu Bodea, CEO ADREM.

 ADREM –  captează esența companiilor Adrem Engineering, Adrem Invest și Adrem Link și are menirea de a valorifica potențialul tehnologic și creativitatea angajaților în scopul eficienței energetice și dezvoltării sustenabile. Partener Distribuție Oltenia din anul 2008.

Energobit –Societatea oferă o gamă completă de servicii precum audit energetic și proiectare tehnică, fabricarea de echipamente electrice (de medie și joasă tensiune), servicii de antreprenoriat general, mentenanță și operare și dezvoltă proiecte energetice atât pe piața autohtonă, cât și în străinătate, furnizând soluții energetice inovative și durabile, perfect adaptate cerințelor specifice ale clienților. Partener Distribuție Oltenia din anul 2011.

FundațiaThe Duke of Edinburgh’s International Award Romania – Cu peste 60 de ani de existență, Programul Award este prezent în peste 130 de țări și teritorii și este patronat la nivel global de Alteța Sa Regală Ducele de Edinburgh, iar la nivel național de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei Române.