Mangia: „Mitriţă poate pleca după preliminariile Europa League”

0
98

Antrenorul italian poare sigur de participarea echipei sale în cupele europene la vară şi spune că Alex Mitriţă valorează mai mult de 5 milioane de euro

Antrenorul Universităţii Craiova, Devis Mangia, vede echipa sa jucând din nou în cupele europene, dar nu în Champions League, ci tot în preliminariile Europa League, aşa cum s-a întâmplat în ultimii doi ani. Italianul spune că abia după meciurile din Europa League ar putea fi cedat Alex Mitriţă, care, în viziunea sa, valorează mai mult de 5 milioane de euro, suma vehiculată pentru transferul căpitanului Craiovei. „Clubul nu caută să-l vândă pe Mitriţă şi jucătorul nu caută plece acum. El stă aici cel puţin până la preliminariile Europa League de anul viitor, apoi ar putea pleca. Mitriţă valorează mai mult de 5 milioane, după părerea mea, dar mercato nu-l fac eu”.

Italianul îl propune pe Mateiu la naţională

Pe lângă cei 3 internaţionali ai Craiovei, Mitriţă, Bancu şi Cicâldău, Mangia propune şi un alt nume din lotul pentru echipa naţională – Alex Mateiu: „Avem şi alţi jucători care au crescut mult şi există interes pentru ei, înseamnă că am lucrat bine, trebuie să fim mândri de acest lucru, înseamnă că am lucrat bine. Am un raport bun cu Contra şi Gane, au venit să ne vadă, acum sunt deja 3 jucători la naţională, Mitriţă, Bancu şi Cicâldău. Eu sper ca şi Alex Mateiu să prindă lotul, fiindcă a crescut mult, nu doar pe apărare, dar şi pe posesie şi construcţie, dar nu decid eu, ci Cosmin Contra”. Alex Mateiu a fost cel mai constant jucător al Craiovei în acest sezon, în care a şi marcat de 3 ori.

Mangia i-a fost antrenor lui Stoian, la Bari

Devis Mangia este mulţumit de transferul lui Andrei Cristea, dar nu-l compară pe acesta cu Adrian Stoian, pe care l-a antrenat pentru o scurtă perioadă, la Bari, întrucât cei doi jucători evoluează pe posturi diferite. „Nu ne luptăm cu nimeni în mercato, am decis că pentru noi e bine să vină Andrei Cristea, este un băiat foarte inteligent, ştie fotbal, este soluţia potrivită pentru noi. Am declarat că vrem un jucător în atac şi l-am luat. Pe Stoian îl cunosc bine, l-am antrenat, are calitate, dar el este mijlocaş, nu putem să-l comparăm cu Cristea, care este atacant” a spus Mangia.

Stagiul din Antalya s-ar putea prelungi

Din cantonamentul din Antalya, Devis Mangia a caracterizat stagiul de pregătire, spunând că acesta s-ar putea prelungi, întrucât în Turcia sunt condiţii mai bune de pregătire ca în ţară: „Avem toate condiţiile pentru a ne pregăti, am făcut toate antrenamentele, e mai bine acum, că nu mai plouă. Este posibil să prelungim cantonamentul, fiindcă lucrăm bine aici, iar în ţară nu sunt condiţii prielnice. Jucătorii vor avea însă cel puţin două zile de pauză până la reluarea campionatului. Am decis să jucăm doar 3 amicale, fiindcă vrem mai multe antrenamente şi numai un meci săptămână, ca şi în campionat. Nu avem mulţi jucători noi, care să se integreze şi sunt suficiente aceste trei jocuri de verificare. Cupa este un obeictiv pentru noi, cum a fost şi anul trecut. În campionat avem 5 meciuri grele până la play-off, în tur am făcut destule puncte cu aceşti 5 adversari, sperăm să facem şi acum. Pentru mine este cel mai important meciul cu Viitorul, apoi vom vedea”.

Mitriţă: „Dacă mă dorea Juve, eram plecat deja”

Din cantonamentul din Antalya, Alexandru Mitriţă a comentat posibilitatea de a părăsi Universitatea Craiova, spunând că ar putea pleca după preliminariile cupelor europene, dar dacă ar fi ofertă avantajoasă pentru el şi pentru club aceasta s-ar concretiza cu un transfer. „Dacă era vorba de Juventus, plecam de acum, dar nu e cazul. Nu mă gândesc la plecare, vreau să rămân la Craiova, numai dacă va fi o ofertă bună pentru mine şi pentru club, probabil voi pleca după preliminariile cupelor europene. Dacă ar fi fost vorba de o ofertă bună, eram plecat până acum. Sunt un jucător valoros, cu calitate, dar nu ştiu cât valorez. Dacă vorbim de cifre, după InStat, am fost cel mai bun din campionat. Nu mă gândesc la recorduri, vreau să-mi ajut echipa să fim pe primele locuri, sper să câştigăm cât mai multe trofee cu echipa mea de suflet. Cupa şi campionatul sunt obiectivele noastre, ne batem la fiecare meci. Toţi care intră în play-off se vor bate la titlu”. Mitriţă apreciază venirea lui Andrei Cristea, spunând că acesta poate ajuta mult echipa: „Andrei este un jucător cu experienţă, care ne poate ajuta mult, este pe stilul nostru de joc, ştie jocul, să ţină de minge, să intre în un-doi-uri, are calitate, ne înţelegem bine. Ar fi un trio bun Mitriţă-Cristea-Kojic, dar depinde cum va aborda Mister Mangia”.