Opoziţia cere alegeri anticipate sau trimiterea PSD în opoziţie

0
156

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, marţi, că liberalii vor cere, în cadrul consultărilor de la Cotroceni, convocarea alegerilor anticipate, afirmând că, dacă i se va cere, PNL nu va refuza să îşi asume răspunderea de a forma o majoritate parlamentară care să sprijine un guvern ”fără PSD”.

Ludovic Orban

”Obiectivul nostru este ca PSD să nu mai fie la guvernare. Am hotărât să nu participăm la nicio formulă de guvernare cu PSD. Am hotărât să votăm împotriva oricărui guvern care conţine în structura guvernamentală PSD. Am decis ca mandatul delegaţie să fie solicitarea de alegeri anticipate, în măsura în care este posibil constituţional”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.

Ludovic Orban a precizat că, dacă nu va fi posibilă convocarea alegerilor anticipate, PNL nu va refuza să îşi răspunderea de a forma o majoritate parlamentară care să sprijine un guvern ”fără PSD.

          ”PNL este pregătit să îşi asume răspunderea guvernării prin câştigarea alegerilor anticipate. Am hotărât că în cazul în care nu se va lua o decizie favorabilă demarării procedurilor de convocare a alegerilor anticipate ca PNL să nu refuze în cazul în care i se solicită răspunderea de a forma o majoritate parlamentară care să sprijine un guvern, evident, fără PSD”, a spus Orban. Liderul PNL a afirmat că liberalii îşi reactualizează programul de guvernare şi îl pot pune pe masă în câteva zile.

“Dăncilă, o marionetă mai docilă a tribului de Teleorman”

           Preşedintele PNL a mai declarant că europarlamentarul Viorica Dăncilă – propunerea social-democraţilor pentru funcţia de premier, va fi ”o marionetă docilă” a tribului de Teleorman, afirmând că nu deţine nici avergura politică şi nici experienţa necesară pentru a conduce Guvernul. ”Chiar am pus pariu că va fi din Teleorman, fie Carmen Dan, fie Viorica Dăncilă. Viorica Dăncilă are rădăcini puternice în judeţul Teleorman. (…) Asta ştim apropo de democraţia din PSD. Singura mea întrebare era dacă va fi Carmen Dan – eroina debarcării premierului Tudose, sau doamna Dăncilă. Nu are niciun argument care să susţină formularea acestei propuneri. Nici experienţă, nici background profesional, nici anvergură politică, nici notorietate. Va fi din nou un premier care nu va fi altceva decât o marionetă mai mult sau mai puţin docilă. De data asta, se pare, (o marionetă-n.r) mai docilă a tribului de Teleorman”, a declarat preşedintele PNL, Ludovic Orban.