Liceul cu Program Sportiv “Petrache Trişcu” din Craiova – gazda unei activităţi educative desfăşurate de poliţiştii doljeni

0
297

Astăzi, polițiști din cadrul Biroului Siguranța Școlară, Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității și Serviciului Rutier Dolj au desfășurat activități educative în cadrul Liceului cu Program Sportiv ,,Petrache Trișcu”, din municipiul Craiova.

Poliţiştii le-au prezentat elevilor din ciclul primar regulile de circulaţie şi importanţa abordării unui comportament corect ca pietoni, pentru prevenirea implicării acestora în evenimente rutiere. Astfel, elevii au învățat că trebuie să traverseze strada doar pe ,,zebră” sau pe culoarea verde a semaforului pentru pietoni, să se asigure de fiecare dată și să nu alerge pe trecerea pentru pietoni pentru a fi în siguranță. De asemenea, în cadrul proiectului “Fără Discriminare”, pentru prevenirea violenței în unitățile de învățământ, elevilor li s-a reamintit cât de important este să fie toleranţi, să-i trateze pe cei din jur cu respect, să aibă o atitudine nonviolentă în cazul apariţiei unor conflicte și să nu ia parte la fapte care contravin legii. Astfel, copiii au înțeles că unul dintre cele mai importante drepturi pe care le avem este dreptul de a nu fi discriminați, dar totodată şi responsabilitatea de a nu-i discrimina pe ceilalți. La sfârşitul activităţilor, cei mici le-au cântat poliţiştilor colinde, fiind răsplătiţi de oamenii legii cu dulciuri.