Sprijin pentru un elev al Liceului de Arte, prin evenimentul caritabil „Natura dăruieşte”

0
410

Deşi sunt studenţi ai Facultăţii de Agronomie, ştiu şi a confecţiona cu pricepere obiecte decorative, şi a cânta frumos colinde! Au demonstrat-o ieri, la cea de-a III-a ediţie a evenimentului cu scop caritabil „Natura dăruieşte”. Și tot aici au dovedit, încă o dată, că au suflet mare: sumele rezultate din vânzarea creaţiilor lor şi din alte donaţii vor fi real sprijin pentru un elev de la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, specializarea Arte plastice, cu foarte bune rezultate la învăţătură, dar cu probleme financiare.

Coroniţe din brad frumos decorate cu panglică roşie ori aurie şi conuri, aranjamente din brad şi lumânări, săculeţi cu plante medicinale frumos mirositoare – măceşe, busuioc, gălbenele, trandafir, salvie sau isop… Toate au trecut prin mâinile harnicilor şi darnicilor studenţi de la Silvicultură, Agricultură şi Montanologie, membri ai Cercului de Botanică şi Conservarea Biodiversităţii „Agro-Forest” (coord.: conf. univ. dr. Mariana Niculescu) şi Cercului de Legumicultură (coord.: conf. univ. dr. Rodica Soare) din cadrul Facultăţii de Agronomie a Universităţii din Craiova. Nu numai cu pricepere, ci şi cu dăruire au lucrat cei 27 de tineri, ca şi profesorii lor, pentru că şi-au dorit cu tot sufletul ca scopul evenimentului organizat de ei ieri să se îndeplinească.

„Le mulţumim studenţilor, ei sunt sufletul acestei acţiuni!”

„Studenţii noştri au pregătit nu numai aceste aranjamente pe care să le vândă în scop caritabil, ci şi un cor de colinde. Țin să le mulţumesc pentru implicare şi dăruire”, a precizat, în deschidere, conf. univ. dr. Mariana Niculescu. Și prorectorul facultăţii, prof. univ. dr. ing. Marin Soare, a apreciat implicarea studenţilor. „Le mulţumim, ei sunt sufletul acestei acţiuni! Cu toţii ar trebui să ne raliem la spiritul sărbătorilor care se apropie, să devenim mai buni, să încercăm să facem, după puterile noastre, lucruri care să-i bucure pe alţii mai puţin norocoşi”, a spus acesta, îndreptând aprecierile, deopotrivă, şi către cadrele didactice ale Departamentului Tehnologii Agricole şi Silvice.

Cu acest prilej, prof. univ. dr. ing. Marin Soare a anunţat că un bun prilej de implicare a studenţilor va fi, în mai 2016, „Agronomiada” – competiţie naţională organizată împreună cu Facultatea de Horticultură, care va aduce la Craiova 250 de studenţi din centre universitare ale ţării precum Bucureşti, Timişoara, Cluj-Napoca şi Iaşi.

„Haideţi împreună să împlinim visul acestui copil!”

Evenimentul caritabil „Natura dăruieşte” aduce bucurie, la această ediţie, unui elev cu rezultate deosebite în activitatea şcolară de la Liceul de Arte „Marin Sorescu” din Craiova, specializarea Arte plastice. „Dacă până acum Liceul de Arte era cel care vă încânta, de această dată dvs. ne faceţi fericiţi prin implicarea pentru sprijinirea acestui tânăr. Are foarte multe probleme financiare, însă, în ciuda acestui fapt, are rezultate foarte bune. Îl susţinem să meargă la Olimpiada Naţională, anul următor”, a precizat directorul Liceului de Arte „Marin Sorescu”, prof. Lucia Croitoru. De altfel, alături de aranjamentele destinate sărbătorilor de iarnă şi produsele din plante medicinale, spre vânzare au fost expuse şi câteva dintre lucrările de pictură şi grafică ale tânărului.

„E atâta amar în lumea asta… Sunt mulţi copii, cu multe nevoi. Suntem în preajma sărbătorii Crăciunului, care ne dă sentimente de iubire faţă de oameni şi de dăruire. Haideţi împreună să împlinim visul acestui copil!”, a fost îndemnul conf. univ. dr. Rodica Soare adresat tuturor participanţilor.

Recital de colinde şi program artistic prezentate de studenţi şi elevi

Evenimentul a cuprins şi un recital de colinde al corului studenţilor Facultăţii de Agronomie, din care n-au lipsit tradiţionalele „Deschide uşa, creştine”, „Domn, Domn, să-nălţăm!” şi „Florile dalbe”. De asemenea, au prezentat un program artistic câţiva dintre elevii Liceului de Arte „Marin Sorescu”: Andreea Apan – clasa a VIII-a (chitară clasică şi voce), Ioana Nedelcu – clasa a VIII-a (vioară), Alexandru Camen – clasa a X-a (chitară clasică), Alexandra Feraru – clasa a VIII-a (vioară), Cătălin Saraol – clasa a IX-a (acordeon), Andreas Gîrţoman – clasa a XI-a (vioară) şi Silvia Ceche – clasa a X-a (chitară clasică).