Proiectul „Craiovean pentru o zi”, la final

0
808

În sala de conferinţe a Muzeului Olteniei din Craiova, a avut loc, la sfârşitul săptămânii trecute, festivitatea de închidere a proiectului,,Craiovean pentru o zi”, finanţat de Consiliul Judeţean Dolj, din fonduri nerambursabile, şi implementat de Clubul Soroptimist Internaţional Craiova, în parteneriat cu Asociaţia pentru Sprijin şi Implicare Socială, Muzeul Olteniei, Biblioteca Judeţeană „Alexandru şi Aristia Aman”, Şcoala Gimnazială Rojişte şi Şcoala Gimnazială Teasc.

Beneficiarii direcţi ai proiectului care tocmai s-a încheiat au fost 150 copii cu vârste între 5 şi 14 ani, din comunele doljene Rojişte şi Teasc, copii care provin din familii cu posibilităţi materiale deosebit de reduse. Timp de zece săptămâni, în perioada septembrie-decembrie, în fiecare sâmbătă, dar şi pe perioada mini-vacanţei şcolare din luna noiembrie, grupuri de câte 15 copii au fost invitaţi să petreacă o zi întreagă în oraşul Craiova, vizitând obiective culturale şi sociale importante, printre care Muzeului Olteniei, Universitatea, Opera Româna şi chiar Aeroportul Craiova, dar şi parcuri şi locuri de joacă. Atât în cadrul vizitelor săptămânale, cât şi pe întreaga durată de desfăşurare a proiectului, pe site-ul Clubului, s-au desfăşurat concursuri pentru testarea cunoştinţelor dobândite, iar câştigătorii au fost recompensaţi cu mici premii în bani.

„S-a investit multă dedicare, mult suflet”

Proiectul a fost unul întâmpinat cu bucurie şi multă căldura de participanţi şi, deopotrivă, de către organizatori. Aceştia din urmă au mărturisit, în cadrul festivităţii de închidere a proiectului, că în această iniţiativă s-a investit multă dedicare, mult suflet. Este un proiect cu rezultate deosebite, dar care nu lasă în urmă o amprentă materială, ci una mai degraba emoţională, extraordinar de puternică. Ceea ce s-a creat în acest proiect se măsoară la un nivel mult mai sensibil, cel al bunăvoinţei, al speranţei, al visurilor frumoase, al trăirilor speciale, al aspiraţiilor, al amintirilor de neşters. Dacă ar fi să numesc un cuvânt definitoriu pentru proiectul nostru, acesta ar fi BUCURIE. A noastră, a copiilor, a partenerilor, a lucrului bun şi bine facut”, a mărturisit preşedintele Clubului Soroptimist Internaţional Craiova, Simona Florea, care a subliniat şi faptul că, la nivel intelectual, proiectul a urmărit să crească apetenţa copiilor pentru studiu.

Totodată, cei 150 de elevi participanţi în proiect au dobândit o imagine mult mai clară despre ce înseamnă Craiova Culturală.