Craiovean condamnat la 3 ani şi 6 luni de puşcărie pentru vânzare de heroină

0
295

Un tânăr de 20 de ani, din Craiova, a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru punere în vânzare a unor droguri de mare risc, în formă continuată. Este vorba despre unul din cei trei craioveni prinşi în septembrie, în parcarea hipermarketului Auchan de pe Calea Severinului din Craiova, încercând să vândă aproape un kilogram de heroină cu 40.000 lei. Partenerii săi sunt judecaţi în continuare pe fond, la Tribunalul Mehedinţi, în timp ce el, deşi a recunoscut comiterea faptei şi a cerut să beneficieze de reducerea pedepsei, a făcut apel, dosarul fiind programat să se judece pe 20 ianuarie la Curtea de Apel Craiova.

Reamintim că, pe 22 septembrie a.c., poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Mehedinţi, cu sprijinul colegilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova şi împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi au făcut o captură impresionantă, aproape un kilogram de heroină ce urma să ajungă pe „piaţa neagră” din Dolj şi Mehedinţi. Mai exact, în seara respectivă, oamenii legii au prins în flagrant trei tineri, în timp ce vindeau droguri de mare risc, în parcarea hipermarket-ului Auchan din Craiova, de pe Calea Severinului.

Unul în arest, doi liberi

Astfel, procurorii DIICOT – BT Mehedinţi au dispus începerea urmării penale faţă de Neacşu Ion Daniel (23 de ani), din comuna doljeană Leu, student la Facultatea de Teologie din Craiova, Logofătu Alexandru Christian (20 de ani) şi Mandă Marinel Gelu (23 de ani), ambii din Craiova, sub acuzaţia de săvârşire a infracţiunilor de deţinere şi vânzare de droguri de mare risc. Cei trei, în cursul serii de luni, au pus în vânzare 901 grame de heroină contra sumei de 40.000 de lei, după ce cu o zi înainte vânduseră aceloraşi cumpărători o doză de 3 grame de heroină. Mai exact, poliţiştii de crimă organizată din Mehedinţi au prins de veste despre existenţa drogurilor, au cumpărat 3 grame, pretinzând că sunt consumatori, apoi după ce s-au convins că este vorba despre heroină, au discutat cu tinerii doljeni achiziţionarea unei cantităţi mai mari. Aproape un kilogram de heroină s-a dovedit că aveau cei trei, cantitate cu care au venit în parcarea centrului comercial Auchan. Poliţiştii i-au „săltat”, apoi au făcut patru percheziţii la locuinţele acestora, la domiciliul lui Logofătu Alexandru fiind găsite şi ridicate încă 60 de grame de heroină. Cei trei tineri au fost audiaţi de procurorul de caz din cadrul Biroului Teritorial Mehedinţi al DIICOT, care a dispus faţă de ei măsura reţinerii, pe bază de ordonanţă pentru 24 de ore a acestora. O zi mai târziu doar Logofătu a fost arestat preventiv, partenerii săi fiind cercetaţi în libertate.

A recunoscut comiterea faptei

Toţi trei au fost trimişi în judecată pentru trafic de droguri de mare risc, dosarul fiind înregistrat pe 17 octombrie la Tribunalul Mehedinţi. Alexandru Logofătu şi-a recunoscut fapta, a cerut să beneficieze de prevederile legale vizând reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă, iar pe 24 noiembrie a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare. În plus, judecătorii i-au menţinut şi arestarea preventivă: „Condamnă pe inculpatul LOGOFĂTU ALEXANDRU – CHRISTIAN, la 3 ani şi 6 luni închisoare, pentru săvârşirea infracţiunii de punere în vânzare a unor droguri de mare risc, în formă continuată. Deduce din pedeapsa principală (de 3 ani şi 6 luni închisoare) durata reţinerii şi arestării preventive, începând de la 23.09.2014 şi până la data pronunţării prezentei hotărâri. Menţine starea de arest preventiv a inculpatului”, se arată în încheierea de şedinţă a Tribunalului Mehedinţi. Instanţa l-a mai obligat pe tânăr la plata sumei de 3100 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. Nemulţumit de pedeapsă, Logofătu a declarat apel, care s-a înregistrat vinerea trecută la Curtea de Apel Craiovga, instanţa stabilind data de 20 ianuarie pentru judecarea cauzei.

În ceea ce-i priveşte pe partenerii săi de dosar, Neacşu şi Mandă, faţă de ei s-a dispus disjungerea cauzei, fiind judecaţi în continuare, pe fond, la Tribunalul Mehedinţi.