La Craiova : Sărbătorirea Zilei Independenței Poloniei

0
455

Ieri, în prezenţa oficialităţilor locale ( Dan Narcis Purcărescu – prefectul judeţului, Cosmin Vasile – vixepreşedintele Consiliului Judeţean Dolj şi Stelian Bărăgan – viceprimarul municipiului Craiova)  a avut loc ceremonialul militar și o expoziției de tehnică organizate de către Contingentul Militar Polonez cu prilejul sărbătoririi Zilei Independenței Poloniei. Contingentul din Polonia este parte componentă a iniţiativei comune, având misiunea de a contribui la asigurarea prezenţei înaintate adaptate în Sud-Estul Alianţei, în conformitate cu măsurile adoptate în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Polonia participă cu un contingent format din 225 de militari şi 47 de mijloace tehnice în compunerea Batalionului 26 Infanterie “Neagoe Basarab” din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, materializând astfel angajamentele asumate de către România și Polonia în cadrul Summit-ului NATO de la Varşovia.

Militarii polonezi se vor instrui în comun cu cei ai Brigăzii Multinaţionale Sud-Est, în cadrul prezenţei aliate înaintate adaptate pe flancul estic al NATO