Vastă reţea de pedofilie, desfiinţată: 348 de persoane au fost arestate în întreaga lume

0
23

Majoritatea filmelor reţelei erau produse în România şi Ucraina

Poliţia canadiană a anunţat că a desfiinţat o vastă reţea de pedofilie care a dus la arestarea a 348 de persoane în întreaga lume. În cadrul unei anchete lansate în 2010, poliţia a arestat un rezident al oraşului Toronto în mai, prezentat ca fiind liderul reţelei şi acuzat că a răspândit conţinut cu caracter pedofil. În urma anchetei care s-a desfăşurat în 50 de state, 348 de persoane au fost arestate în întreaga lume şi 346 de victime minore au fost „scoase din exploatarea sexuală”, conform unui comunicat al poliţiei din Toronto.

Anchetat pentru 11 capete de acuzare, canadianul în vârstă de 42 de ani avea un website pe care vindea şi difuza fotografii şi filme în care adulţi întreţineau acte sexuale cu copii. Anchetatorii au confiscat şi un volum important de fişiere din calculatoarele societăţii suspectului cu un total de 45 de teraocteţi (terabytes). Cifra de afaceri a acestei societăţi era de peste patru milioane de dolari. Poliţia a declarat că suspectul îi plătea pe adulţi pentru a filma scene de pedofilie înainte de a le comercializa pe site-ul său de Internet. Poşta americană a fost implicată în anchetă pentru şi alte servicii de poliţie din diferite state precum Suedia, Spania sau Australia.

Majoritatea filmelor realizate de o companie cu sediul în Canada, vizată de o anchetă a poliţiei pentru pedofilie în urma căreia au fost arestate 348 de persoane în întreaga lume, erau produse în România şi Ucraina, a declarat Joanna Beaven-Desjardins, inspector de poliţie în Toronto. Detectivul Lisa Belanger, de la poliţia din Toronto, care lucrează la acest caz, a oferit mai multe detalii despre locurile unde erau turnate aceste filme. Ea susţine că majoritatea erau produse în apartamentele unor persoane, în curţi private, şi saune dubioase.

Poliţia suspectează că înregistrările video erau apoi trimise din Toronto – prin e-mail şi Internet – cumpărătorilor din lumea întreagă. Autorităţile au primit primele informaţii despre compania Azov Films cu sediul în Toronto în 2005, afirmă Beaven-Desjardins, dar la momentul respectiv nu au fost formulate acuzaţii, relatează CNN. O versiune arhivată a site-ului companiei arată că aceasta vindea filme care prezentau copii nud. Site-ul pretindea că înregistrările video nu au conţinut sexual explicit şi că nudismul etalat este legal. Dar natura filmelor s-a schimbat, a adăugat Beavens-Desjardins, iar un raid a avut loc în 2011 la birourile companiei. Anchetatorii au petrecut patru zile căutând peste tot materiale, a adăugat ea. În total, au fost recuperate 46.000 de megabytes de filme.