Urmărit internaţional de 7 ani, prins „la păcănele” în Craioviţa Nouă

0
33

Un bărbat de 35 de ani, din comuna doljeană Măceşu de Jos, dat în urmărire internaţională în urmă cu 7 ani, pentru că a fost condamnat definitiv la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare pentru furt de autoturism, a fost prins, în noaptea de joi spre vineri de poliţiştii craioveni, la o sală de jocuri electronice din Craioviţa Nouă.

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în noaptea de joi spre vineri, în jurul orei 00.45, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova în timp ce se afla în executarea atribuţiilor de serviciu, în timpul efectuării unor verificări într-o sală de jocuri electronice din Craioviţa Nouă, l-a găsit pe Raul Marian Veitiş, de 35 de ani, din comuna Măceşu de Jos. La verificarea acestuia în baza de date, poliţiştii craioveni au stabilit că pe numele său a fost emis mandat de executare a pedepsei, fiind condamnat la 4 ani şi 6 luni închisoare pentru furt de autoturisme, în anul 2005. Bărbatul furase un autoturism Alfa Romeo, a fost prins, trimis în judecată pentru furt calificat, însă până la pronunţarea sentinţei a părăsit ţara. De atunci a fost dat în urmărire, la nivel naţional şi apoi internaţional, bărbatul declarând că nu a ştiut, pentru că a fost plecat la muncă în Spania şi abia acum a revenit în ţară.

„Cel în cauză era pus în urmărire la nivel naţional din 2005 şi în urmărire internaţională din anul 2006. Acum a fost introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadru IPJ Dolj şi va fi transferat în penitenciar pentru ispăşirea pedepsei”, ne-a declarat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.