Concursul de rezidenţiat, programat duminică

0
326

Peste 500 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină, farmacie şi medicină dentară vor susţine duminică, la Craiova, rezidenţiatul. Concursul se va desfăşura simultan în şase centre universitare: pe lângă Universitatea de Medicină şi Farmacie din Craiova şi la Bucureşti, Târgu Mureş, Cluj-Napoca, Timişoara şi Iaşi. 

Cei mai mulţi dintre candidaţii care şi-au depus dosarul pentru a susţine rezidenţiatul la Craiova au optat pentru domeniul medicină generală – nu mai puţin de 457 din 529. Medicină dentară au ales 36 dintre cei înscrişi şi tot atâţia s-au orientat către farmacie. Anul acesta, la rezidenţiat, sunt scoase la concurs pentru Craiova 200 de locuri pentru domeniul Medicină, 11 locuri pentru Medicină dentară, respectiv nouă locuri pentru Farmacie. La Craiova, rezidenţiatul se desfăşoară pentru posturile publicate în judeţele Braşov, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea şi pentru locurile publicate în centrele universitare Craiova şi Braşov.

Concursul se desfăşoară sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări pentru fiecare domeniu şi se calculează la nivelul fiecărui centru universitar în care se organizează concursul. Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu în centrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.