Reţinut pentru ultraj

0
446

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Craiova, a fost reținut, joi, după ce, cu două săptămâni în urmă, băut fiind a amenințat polițistul care i-a întocmit dosar penal pentru că îl prinsese la volan cu o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În dimineața zilei de 2 octombrie, în jurul orei 04.30,  bărbatul a  coborât dintr-o mașină, pe strada Păltiniș din Craiova, în fața sediului Secției 4 Poliție Craiova, și a adresat injurii instituției.

Când a văzut polițiștii, acesta s-a urcat la volanul autoturismului cu care venise, dar după o sută de metri parcurși a fost oprit pentru control.

Tânărul a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, șoferul a fost condus la sediul secției de poliție, unde a trecur la amenințări la adresa unuia dintre agenți.

„A devenit agresiv verbal la adresa polițiștului care a întocmit actele de constatare în dosarul penal, proferând amenințări la adresa acestuia și a membrilor familiei sale. Având în vedere starea de fapt constatată, dosarul penal a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cercetările continuând sub aspectul șăvârșirii infracțiunilor de ultraj și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.