Reţinut pentru ultraj

0
66

Un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Craiova, a fost reținut, joi, după ce, cu două săptămâni în urmă, băut fiind a amenințat polițistul care i-a întocmit dosar penal pentru că îl prinsese la volan cu o alcoolemie de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În dimineața zilei de 2 octombrie, în jurul orei 04.30,  bărbatul a  coborât dintr-o mașină, pe strada Păltiniș din Craiova, în fața sediului Secției 4 Poliție Craiova, și a adresat injurii instituției.

Când a văzut polițiștii, acesta s-a urcat la volanul autoturismului cu care venise, dar după o sută de metri parcurși a fost oprit pentru control.

Tânărul a fost testat de polițiști cu aparatul alcooltest, care a indicat o concentrație de 0,95 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acesta a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ulterior, șoferul a fost condus la sediul secției de poliție, unde a trecur la amenințări la adresa unuia dintre agenți.

„A devenit agresiv verbal la adresa polițiștului care a întocmit actele de constatare în dosarul penal, proferând amenințări la adresa acestuia și a membrilor familiei sale. Având în vedere starea de fapt constatată, dosarul penal a fost preluat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, cercetările continuând sub aspectul șăvârșirii infracțiunilor de ultraj și conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru.

Astăzi, bărbatul urmează să fie prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Comentariul
Numele

Operaţie antispam (completează):  *