Salubritate merge cu colectarea selectivă la şcoli şi grădiniţe

1
73

Peste 3.000 de elevi din 20 de şcoli şi grădiniţe din Craiova sunt implicate într-un proiect ambiţios, lansat de Salubritate şi partenerii săi, prin intermediul căruia vor învăţa cum trebuie să respecte mediul înconjurător, iar primul pas este colectarea selectivă a gunoaielor.

SC Salubritate Craiova SRL desfăşoară, în perioada 16 octombrie – 9 decembrie 2017, cea de-a doua ediţie a proiectului „Protejăm natura. Colectăm selectiv”, destinat cu precădere preşcolarilor şi elevilor din ciclul primar de învăţământ din 20 de grădiniţe şi şcoli din municipiul Craiova. Aceştia vor învăţa despre necesitatea reciclării deşeurilor de ambalaje şi vor avea posibilitatea să aplice colectarea selectivă prin intermediul recipientelor dedicate pe care le-au primit în prealabil din partea operatorului de salubrizare. Proiectul este derulat în parteneriat cu Primăria Municipiului Craiova, SC Eco-Rom Ambalaje SA şi SC IT Six Global Services SRL.

Copiii vor fi învăţaţi cum să sorteze gunoaiele

Cei 3.700 de elevi şi preşcolari din municipiul Craiova, cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, care vor participa la proiect, vor primi manuale şi materiale educative atractive, create special pentru copii, despre cum să sorteze deşeurile şi de ce este importantă reciclarea pentru protejarea mediului înconjurător. „Continuăm să promovăm colectarea selectivă a deşeurilor în rândul copiilor prin derularea unei noi ediţii a proiectului nostru pentru că ne dorim să familiarizăm elevii şi preşcolarii cu acest sistem şi să le dezvoltăm comportamentul civic şi respectul faţă de mediu. Considerăm că atingerea acestui obiectiv este posibilă doar prin campanii derulate constant, care au impact asupra întregii comunităţi locale”, a declarat Mihai Butari, directorul general al SC Salubritate Craiova SRL.

Concomitent, în perioada 15 octombrie – 5 decembrie 2017, cele 20 de şcoli şi grădiniţe participante la proiect se vor întrece în cadrul unei competiţii de colectare a deşeurilor de ambalaje, prima clasată primind materiale didactice în valoare de 1.000 de euro. Regulamentul oficial al concursului este disponibil pe site-ul www.salubritate-craiova.ro, secţiunea Proiecte. Premiul va fi pus la dispoziţie de SC IT Six Global Services SRL.

1 COMENTARIU

  1. Inititativa este foarte buna, sa speram ca vor fi rezultate pozitive astfel incat sa fie implicate cat mai multe unitati de invatamant din Dolj. Pe langa campaniile de educare a copiilor ar trebui asigurate si recipiente de reciclare care sa fie usor de folosit si atractive pentru copii. La noi au fost aduse, prin sprijinul parintilor aceste modele de recipiente http://www.cosuri-pubele.ro/cosuri-colectare-selectiva-deseuri-modulare-4-x-20-l.html si pentru locul de joaca http://www.cosuri-pubele.ro/cos-gunoi-copii-urs-durapol.html , iar copiii le folosesc cu placere si colecteaza selectiv mare parte din resturile produse.

Comments are closed.