Doi craioveni prinşi cu peste 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă

0
66

Doi craioveni, de 40, respectiv 26 de ani, sunt cercetaţi penal pentru contrabandă cu ţigări după ce, în cursul zilei de vineri, au fost prinşi cu 985, respectiv 1.100 pachete de ţigarete fără timbru de marcaj fiscal românesc. În ambele cazuri, ţigaretele au fost confiscate, iar autoturismele folosite la transportul acestora au fost indisponibilizate la sediul IPJ Dolj, respectiv Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova.

În urma unor activităţi specifice efectuate în domeniul prevenirii şi combaterii faptelor de contrabandă cu produse din tutun, poliţiştii din cadrul IPJ Dolj – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Secţiei 4 Poliţie Craiova, l-au depistat, vineri, în parcarea din incinta Pieţei Centrale Craiova, pe Paul Cuţitaru, de 40 de ani, din municipiu, despre care existau date că oferă spre vânzare ţigări provenite din contrabandă, după cum au anunţat reprezentanţii IPJ Dolj. Întrucât bărbatul se afla lângă un autoturism din respectiva parcare, poliţiştii i-au solicitat acestuia să deschidă portbagajul vehiculului, iar cu ocazia controlului au descoperit, atât în portbagaj, cât şi pe bancheta din interiorul autoturismului, mai multe cartuşe de ţigări, de diferite mărci, provenite din contrabandă.

„Este vorba despre 985 pachete de ţigări (19.700 ţigarete) de diferite mărci fără a avea aplicat timbru de marcaj fiscal românesc, acestea având aplicat marcaj aparţinând statului ucrainean. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată de poliţişti în vederea confiscării şi predată reprezentanţilor Direcţiei Regionale pentru Accize şi Operaţiuni Vamale Craiova pentru calcularea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statului.

Bărbatul de 40 de ani este în prezent cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă, prevăzută de art. 270 din Legea nr. 86/2006 (Codul Vamal), şi a fost introdus în arestul I.P.J. Dolj pe bază de ordonanţă de reţinere. Ulterior, persoana în cauză a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova cu propunere de sesizare a instanţei de judecată în vederea emiterii mandatului de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 zile, fiind dispusă de către procurorul de caz măsura controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile”, a declarat inspector principal Cătălin Dochia, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Poliţiştii SRPT Craiova l-au „săltat” de pe drum

Tot vineri, 13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Craiova au desfăşurat o acţiune care a avut drept scop prevenirea şi combaterea faptelor de contrabandă în domeniul produselor din tutun. Astfel, în baza informaţiilor pe care le aveau, oamenii legii l-au depistat, pe raza municipiului Caracal, judeţul Olt, pe F. I., de 26 de ani, din municipiul Craiova, care transporta în interiorul unui autoturism, în vederea comercializării, 1.100 de pachete de ţigări de diferite mărci, fără ca acestea să aibă aplicat timbru de marcaj conform legislaţiei fiscale în vigoare. Poliţiştii de la Transporturi Feroviare au întocmit pe numele tânărului un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, în conformitate cu prevederile Legii nr. 86/2006 – Codul Vamal al României, şi au ridicat, în vederea confiscării, întreaga cantitate de produse din tutun pe care au găsit-o în autoturismul bărbatului de 26 de ani. În plus, şi maşina tânărului a fost indisponibilizată la sediul SRPT Craiova, cercetările fiind continuate sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.