Ambasada Suediei lansează campania #7DayChallengeRomania!

0
68

Ambasada Suediei lansează provocarea unui stil de viaţă mai sănătos şi mai responsabil faţă de mediul înconjurător prin campania #7DayChallengeRomania! Aceasta constă în alegerea unei provocări timp de 7 zile din următoarele categorii: EAT, MOVE şi LIVE SMART. Fiecare challenger postează pe social media despre progresul provocării sale timp de o săptămână, în perioada 16-22 octombrie, folosind hashtagul comun #7DayChallengeRomania.

Ambasada Suediei lansează provocarea unui stil de viaţă mai sănătos şi mai responsabil prin campania #7DayChallengeRomania! Stilul de viaţă ales de fiecare dintre noi e în directă conexiune cu cererea de produse şi servicii pe care o creăm la nivel global şi modul în care sunt folosite resursele planetei. Ceea ce consumăm zilnic, cum ne dispensăm de deşeuri, modul în care călătorim şi trăim impactează, atât sănătatea noastră, cât şi cea a planetei. Ambasadoarea Suediei, Anneli Lindahl Kenny, participă la această provocare împreună cu alţi participanţi care au ales provocări precum consumul de fructe şi legume produse local, excluderea cărnii din dietă timp de o săptămână sau mersul pe jos în detrimentul maşinii personale.

Campania virtuală #7DayChallengeRomania constă în alegerea unei provocări din următoarele categorii: EAT, MOVE şi LIVE. Fiecare challenger e încurajat să posteze pe social media despre progresul provocării sale timp de o săptămână, în perioada 16-22 octombrie, folosind hashtagul #7DayChallengeRomania. Această campanie non-profit invită la schimbări individuale, dar durabile pe care noi toţi le alegem sau putem să le alegem, în rutina noastră zilnică.

 

EAT SMART – Provenienţa mâncării pe care o consumăm este un factor important al degradării mediului înconjurător. E important să cunoaştem sursa produselor atunci când facem cumpărături şi să ne întrebăm dacă acestea au fost transportate de la mare distanţă, mai ales fructele, legumele sau carnea pe care le consumăm în mod regulat. Încearcă să consumi cât mai puţină carne, mai ales carne de vită – producţia cărnii de vită produce de 5 ori mai multe emisii de CO2 decât carnea de porc sau de pui – sau încearcă să devii vegetarian part-time şi să consumi carne doar în weekend.

 

MOVE SMART – Această categorie se referă la mobilitatea noastră zilnică şi soluţiile inovatoare pe care le putem găsi pentru a reduce amprenta noastră asupra oraşului în care locuim. Cele mai la îndemână soluţii sunt transportul în public, bicicleta, mersul pe jos sau car sharing atunci când mergem la serviciu impreună cu alţi prieteni într-un singur automobil sau când călătorim distanţe mai mari şi putem găsi persoane cu care să călătorim împreună prin intermediul aplicaţiilor de car sharing şi mediilor de socializare. Mersul cu bicicleta şi pe jos ne ajută totodată, să ne menţinem sănătoşi şi să avem o pauză de relaxare.

 

LIVE SMART – Cei 3R se referă la reusing, reducing şi recycling.  Curăţenia de toamnă ar putea deveni o tradiţie, donează hainele şi lucrurile de care nu te mai foloseşti şi reciclează tot ce nu îţi mai este util – hârtii, cartoane etc. Încearcă să sortezi deşeurile din carton, hârtie, plastic şi sticlă şi să le duci în fiecare săptămână/lună la un punct de colectare din cartierul tău; evită să cumperi apă la sticle din plastic (o soluţie ar fi purificatorul de apă). Știai că deşeurile menajere pot fi transformate în compost / îngrăşământ pentru grădină printr-un proces foarte simplu?

 

Ideile EAT, MOVE şi LIVE SMART nu se opresc aici: Ambasada Suediei te încurajează să alegi o provocare creativă despre care să ne povesteşti prin hashtagul #7DayChallengeRomania în perioada 16-22 octombrie. Cele mai interesante poveşti vor fi incluse de Ambasada Suediei într-un online story dedicat campaniei #7DayChallengeRomania (link) şi într-un video final al campaniei pe pagina de Youtube a Ambasadei Suediei (link).