Şcoala Gimnazială “Marin Sorescu” din Bulzeşti s-a mutat în casă nouă

0
564

Şcoala   Gimnazială “Marin Sorescu” Bulzeşti s-a aflat zilele acestea la ceas de sărbătoare.  În prezenţa reprezentanţilor Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj şi ai Prefecturii Dolj, managerul unităţii de învăţământ împreună cu edilul localităţii Bulzeşti au inaugurat la sfârşitul săptămânii trecute noua clădire a şcolii, subliniind în acest fel faptul că efortul depus de către autorităţile implicate în ultimii doi ani s-a materializat în ceva frumos, modern, la standarde europene.

Printre invitaţi s-a numărat şi scriitorul Nicolae Bălaşa, fost elev al acestei şcoli, acesta fiind  născut în satul Seculeşti, comuna Bulzeşti. De altfel scriitorul a recunoscut că una dintre piesele de teatru a fost scrisă în câteva nopţi, “la mine, la ţară, la Bulzeşti, satul Seculeşti

“Marcăm începutul unui drum nou”

Pentru ca evenimentul să capete atmosferă de sărbătoare şi să se evidenţieze încă o dată faptul că Bulzeşti este localitatea unde s-a născut marele scriitor Marin Sorescu, elevii au pregătit, sub îndrumarea cadrelor didactice, un mic spectacol educativ ce s-a încheiat cu o interpretare excepţională a “tabloului IV din Iona”. “Marcăm azi, prin prezenţa noastră aici, începutul unui drum nou al unei şcoli cu o tradiţie de peste 60 de ani. Mărturia unui proces didactic de înalt profesionalism stă în reuşitele profesionale, sociale, ale vieţii atâtor generaţii ce-şi leagă destinul de instituţia de învăţământ pe care o reprezint. Şcoala românească este în schimbare prin asimilarea unor metode, programe şi prin dezvoltarea competenţelor la nivel european. Finalizarea acestui proiect de a oferi elevilor un spaţiu modern în deplină concordanţă cu dezvoltarea societăţii contemporane a fost posibilă prin eforturile susţinute ale autorităţilor locale, judeţene şi ale Inspectoratului Şcolar Judeţean.

“Purtăm destinul unei şcoli deosebite”

Zilele dedicate acestui eveniment au debutat prin organizarea unei mese rotunde naţionale „Generozitatea sensului în matca unui cuvânt – Sorescu, astfel şcoala noastră bucurându-se de o participare numeroasă şi de o apreciere specială. Purtăm destinul unei şcoli deosebite, având ca patron spiritual un scriitor care a făcut din comuna Bulzeşti un topos al miticului recunoscut la nivel mondial. În prezent Şcoala Gimnazială „Marin Sorescu” se bucură de un corp profesoral pasionat de meseria de dascăl, nu o profesie, ci o vocaţie, toate pentru consolidarea timpului viitor: prin copiii ce sunt şi cei care vor veni”, a afirmat managerul unităţii de învăţământ, Adriana Bărbuţu.

“Efortul a fost destul de mare pentru autorităţi şi cadre didactice

Edilul localităţii Bulzeşti a subliniat că efortul depus de către autorităţile implicate în ultimii doi ani s-a materializat în ceva frumos, modern, la standarde europene. “Începând cu acest an şcolar, 2013-2014, elevii comunei Bulzeşti învaţă într-o şcoală nouă, mult mai mare, modernizată, cu un număr mai mare de săli de clasă frumos amenajate, grupuri sanitare cu toate utilităţile, o micuţă bibliotecă. Şi pentru că în ultimii doi ani efortul a fost destul de mare nu numai din partea instituţiilor implicate la ridicarea acestei şcoli, ci şi din partea cadrelor didactice şi a elevilor am decis împreună cu directorul şcolii să le mulţumim oferindu-le acest eveniment de sărbătoare. Mă simt  la fel de emoţionat astăzi ca şi dascălii şi elevii acestei şcoli. Asta şi pentru că aici am învăţat şi eu. Atunci şcoala arata altfel. Astăzi aici învaţă şi copila mea. Iar bucuria este cu atât mai mare cu cât şcoala arată altfel, condiţiile sunt bune, rezultatele elevilor sunt demne dacă ţinem cont că s-au aflat pe locul şapte la nivelul judeţului Dolj. Colectivul didactic este unul de excepţie, tânăr şi ambiţios, iar copiii muncitori şi cu rezultate bune. Toate astea nu pot decât să ne aducă satisfacţie şi să ne dorim să facem şi mai mult pe viitor pentru şcoală”,  Gin Sorescu, primarul comunei Bulzeşti.

“Şcoala ocupă locul 7 în judeţul Dolj”

Prezentă la inaugurarea şcolii, Irina Petre, inspector şcolar de specialitate învăţământ primar – curriculum şi inspecţie şcolară a ţinut să sublinieze faptul că această unitate de învăţămând se află pe locul şapte în judeţ nu numai datorită efortului depus de elevi, dar şi dedicării dascălilor în tot ceea ce fac: “Este un moment important pentru noi, toţi. Acum se văd roadele colaborării instituţiilor pentru a face posibilă ridicarea acestei şcoli, dar  rezultatele obţinute de către elevii care au învăţat aici la diferitele concursuri naţionale, judeţene ne arată cel mai bine că nici un efort nu e prea mic pentru aceşti copii. Învăţământul se află într-o continuă transformare, iar cei direct implicaţi au arătat că se pot face lucruri frumoase dacă te dedici meseriei. Colectivul acestei şcoli a arătat acest lucru şi sperăm ca şi pe viitor rezultatele elevilor să fie cel puţin la fel de bune ca până acum”.