Let’s do it, Dolj – Craiova Curată

0
332

       Let’s Do It, Romania! organizează anul acesta Ziua de Curățenie Națională pe 17 septembrie, împreună cu alte 190 de țări, unite într-o misiune comună: o lume cu mai puține deșeuri. Din 2010 până în prezent, peste 2 milioane de voluntari au participat la acțiunile și proiectele asociației Let’s Do It, Romania!, oameni care și-au adus contribuția la a avea o natură mai curată.
Partenerii instituționali care se alătură Zilei de Curățenie Națională sunt: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Ministerul Educației, Ministerul Afacerilor Interne,
Ministerul Apărării Naţionale, Apele Române, Romsilva. ”Este o bucurie să ne reîntâlnim cu voluntarii cu ocazia Zilei de Curățenie Națională și să sărbătorim alături de 190 de țări din lume puterea lui împreună și doer spirit. Ne dorim cu toții să trăim într-o țară mai curată, cu ape, munți, plaje și câmpii fără deșeuri și le mulțumim tuturor celor care cred în noi și în misiunea noastră. Ne vedem pe 17 septembrie. Let’s Do It!”, a spus Anamaria Hâncu, co-fondator Let’s Do It, Romania!.
Voluntarii din Alba, Argeș, București/Ilfov, Bacău, Bihor, Bistrița Năsăud, Botoșani, Brașov, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Harghita, Ialomița, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu-Mare, Suceava, Timiș, Tulcea, Teleorman, Vâlcea, Vaslui, Vrancea sunt așteptați pe 17 septembrie să strângă deșeurile din natură și să petreacă o zi alături de oameni dornici să facă fapte bune. Doritorii se pot înscrie pe https://membership.letsdoitromania.ro/access/login/.

In judetul DOLJ, au răspuns pozitiv implicării in ziua de curatenie un număr de 11 UATuri: Primaria Calafat, Primăria Bailești, Primăria Filiași, Primăria Bralostița, Primaria Cârcea, Primăria Dăbuleni, Primăria Galicea Mare, Primăria Grecești, Primăria Ișalnița, Primăria Mârșani si Primăria Ostroveni.
Instituțiile participante sunt Direcția Silvică Dolj si Administrația Bazinală Ape JIU.
Partenerii logistici sunt ADIECODOLJ, Iridex, EcoSUD, Salubritate Craiova si Baroul Dolj.
În Craiova, activitatea se desfăsoară prin implicarea organizatiei JCI Craiova care prin
proiectul Craiova Curată, voluntarii participanti la ”Ziua de Curatenie Natională” vor
aborda un areal periurban.

Proiectul Craiova Curată este finanțat prin „Fondul pentru un viitor mai bun în
comunități”, cu sprijinul Lidl România, susținut de Federația Fundațiile Comunitare din
România și implementat la nivel local de Fundația Comunitară Vâlcea.

######

  •  Pentru informații suplimentare, pot contacta coordonatorii județeni
    https://letsdoitromania.ro/contacte/.
  •  Evenimentul poate fi vizualizat accesând acest link:
    https://www.facebook.com/events/451889893568907/?ref=newsfeed