Klaus Iohannis, aşteptat la Craiova pe 21 septembrie

0
130
La nivelul judeţului Dolj s-au strâns peste 75.000 de semnături pentru preşedintele Klaus Iohannis. Target-ul la nivel central a fost de 2 milioane de semnături, liberalii doljeni s-au mobilizat foarte bine şi au strâns chiar peste. Mai mult, şeful statului este aşteptat la Craiova, pe 21 septembrie, la Centrul Multifuncţional, unde, peste 1500 de aleşi locali se vor întâlni şi vor creiona strategia de campanie electorală, care va începe în curând. Liberalii sunt convinşi că actual preşedinte al României va rămâne la Cotroceni încă cinci ani de zile, acesta fiind unul dintre liderii cei mai respectaţi la nivel european.
Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj a anunţat ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, că la nivelul judeţului Dolj s-au strâns peste 75.000 de semnături pentru preşedintele Klaus Iohannis. „Suntem în campania de strângere de semnături pentru alegerile prezidenţiale, alegeri care anul acesta vor avea loc pe 10 noiembrie. Conform conducerii deciziei partidului ne-am propus să strângem peste 2 milioane de semnături la nivel central, iar judeţului Dolj i-a revenit o cotă de 75.000 de semnături. Pot să vă spun că astăzi ( n.r ieri) s-au strâns toate cele 75.000 de semnături. Acum, colegii noştri verifică ca totul să fie în regulă pentru a le transmite la Bucureşti, la finalul săptămânii viitoare, domnul preşeidnte Klaus Iohannis depunându-şi candidatura pentru un nou mandat la Biroul Electoral Central. Numai la nivelul municipiului Craiova s-au strâns peste 30.000 de semnături, iar organizaţiile din teritoriu, din judeţ au strâns diferenţa, fiind extrem de mobilizaţi şi de bine organizaţi. Oameni care vin alături de preşedintele Klaus Iohannis. A fost o coabitare între şeful statului şi guvernul PSD – Alde, dar din păcate acest guvern nu a făcut mai nimic, doar a minţit, aşa cum o fac şi acum când spun că dacă va veni PNL-ul va veni dezastrul în România, numai că dezastrul despre care vorbesc ei este chiar acum, îl vedem chiar acum. Ei nu au înţeles nimic din votul românilor din 26 mai şi anume, că minciunile nu mai ţin”, a explicat Ştefan Stoica, preşedintele PNL Dolj.
Oltenia, peste 300.000 de semnături pentru Klaus Iohannis
Deputatul Gigel Ştirbu, vicepreşedintele PNL, prezent ieri, la Craiova, a explicat paşii care vor urma în Parlament în ceea ce priveşte depunerea moţiunii de cenzură şi eventual, declanşarea alegerilor anticipate şi a discutat şi despre mobilizarea partidului în Regiunea Olteniei în campania de strângere de semnături pentru depunerea candidaturii preşedintelui Klaus Iohannis. „Întâlnirea de la Craiova, unde va lua parte şi şeful statului vine după întâlnirea de ieri (sâmbătă) de la Constanţa unde au participat în jur de 1200 de aleşi din regiunea respectivă. Este o strategie a PNL de precampanie. Preşedintele Klaus Iohannis a fost prezent la Constanţa şi va fi desigur prezent şi în mijlocul aleşilor locali din Oltenia. Au avut loc strângeri de semnături, iar Oltenia a avut ca target 250.000 de semnături, iar acest target a fost depăşit, în acest moment, apropiindu-ne de 300.000 de semnături în Oltenia. În acest  moment, PNL a anunţat că va depune această moţiune dacă sunt îndeplinite şi condiţiile. Vorbim de 233 de semnături necesare adoptării acestei moţiuni, moţiunea poate fi depusă cu mai puţine semnături, dar vrem să fim siguri că va fi un succes şi de aceea până nu strângem 233 de semnături care pot fi transformate în voturi, nu o vom depune. Paşii procedurali au fost demaraţi. Avem garanţia că alături de noi vor mai semna USR, PMP şi UDMR. A avut loc şi o primă rundă de discuţii cu reprezentanţii Pro România şi Alde şi li s-a înmânat textul moţiunii, urmând ca zilele următoare să vină cu anumite obiecţiuni la textul moţiunii….”, a explicat parlamentarul Gigel Ştirbu.