Concurs de pescuit la Ciupercenii Noi şi Maglavit

0
616

La finele săptămânii trecute, timp de două zile, sâmbătă şi duminică, (12-13 august),  comunele Ciupercenii Noi şi Maglavit au fost gazda a două concursuri, care au antrenat comunităţile locale. Concursul de pescuit  „Are balta peşte la CIUPERCENII NOI !” , a adus la start peste 10 concurenţi, iar cel de  mâncăruri tradiţionale pescăreşti „Are peştele gust la CIUPERCENII NOI !”, un număr mai mic.  La Maglavit, lucrurile au stat invers, concursul de pescuit „Are  peştele gust la MAGLAVIT”, a antrenat peste 12 concurenţi, în timp ce competiţia „Are balta peşte la MAGLAVIT”, ceva mai puţini.

Ambele manifestări au făcut parte dintr-un proiect finanţat cu fonduri europene. Mai exact, în perioada aprilie 2014 – septembrie 2015, Asociaţia Transfrontalieră E(quilibrum) Environment  implementează în cadrul Programului Operaţional de Pescuit 2007-2013, Măsura 2 „Sprijinirea infrastructurii şi serviciilor legate de turism, în beneficiul micior comunităţi pescăreşti şi promovarea turismului” implementează proiectul: ”Dezvoltarea ecoturismului în localităţi riverane Dunării prin promovarea comunităţilor pescăreşti şi protejarea mediului în zonele de pescuit –ECOFISH DANUBIUS”. Parteneri în acest proiect mai sunt patru comunităţi locale : Primăria Ghidici, Primăria Maglavit, Primăria Bistreţ şi Primăria Ciupercenii Noi. Proiectul îşi propune sprijinirea dezvoltării şi promovării infrastructurii şi serviciilor legate de turismul tematic, în beneficiul a 4 comunităţi pescăreşti din cadrul Asociaţiei „Grup Local Pescăresc” Calafat (Maglavit, Ciupercenii Noi, Ghidici, Bistreţ).

Nu s-a perceput nicio taxă de participare

Concursul de pescuit a început  la ora 09.00  iar cel de de gătit, cu o oră mai târziu la ora 09.00, astfel că întreaga competiţie s-a derulat pe parcursul a cinci ore. Pescarii din Ciupercenii Noi şi-au băgat undiţele în lacul din localitate,  iar cei mai „harnici”, la final au fost premiaţi, fiind vorba de cei care au prins un loc pe podium. „Ambele competiţii au fost deschise  tuturor pasionaţilor de pescuit sau gătit, indiferent de vîrstă, sex sau orientare etnică. Nu s-a perceput nicio taxă de participare. Regulamentele de participare pentru concursul de pescuit şi concursul de  mâncăruri tradiţionale pescăreşti pot fi consultate pe site-ul proiectului, la adresa  www.ecofisdanubius.ro”, a precizat ing.Gabriel Vlăduţ, preşedintele Asociaţiei Transfrontalieră E(quilibrum) Environment.

Concursul de pescuit “Are peştele gust la Ciupercenii Noi !”

Premiul I –  Dorel Nistor

Premiul II – Cristian Budulică

Premiul III – Marian Tucă

Concursul de mâncăruri tradiţionale pescăreşti “Are peştele gust la Ciupercenii Noi !”

Premiul I –  Ionel Lalescu

Premiul II –  Gheorghe Pîrva

Premiul III – Ristel Roşu

Concursul de pescuit “Are peştele gust la Maglavit !”
Premiul I –  Dragoş Catană

Premiul II –  Mihai Bozai

Premiul III – Ionuţ Pîrvuleţu

Concursul de mâncăruri tradiţionale pescăreşti “Are peştele gust la Ciupercenii Noi !”

Premiul I –  Gheorghe Vlad

Premiul II –  Ion Smocu

Premiul III – Constantin Maneaitu