Surplus de orgolii, deficit de fotbal

0
132

FC U Craiova SA – CS Universitatea Craiova 0-0

Stadion: „Municipal”, Severin, spectatori: 10.000.

FC U: Hotoboc 5 – Mitic 5, Acka 7, M. Ciucă (cpt.) 6, G. Cruceru 6 – Săceanu 5, Mârzeanu 6, Frăsineanu 5 (Goge 59) 5, Căle 5 (Cl. Bălan 71) 5 – Stoianof 5, Baird 5. Antrenor: Nicolo Napoli.
CS U: Brac 6 – Cârjă 6, Fl. Pătraşcu 6, Ljubinkovic (cpt.) 6, I. Stancu 6 – Fl. Pârvu 5 – Gado 5, Dragalina 6, Cr. Ganea 5 (Dragu 77) 5, Sin 5 (Precup 46) 5 – Dragicevic 5 (A. Voinea 82) 5. Antrenor: Erik Lincar.

Arbitri: Alexandru Tudor (Bucureşti) 7 – Cristian Nica (Ploieşti) 7, Ciprian Danşa (Oradea) 7. Rezervă: Dorian Micloşină (Reşiţa).

Observatori: Laszlo Sajtos (Sibiu), Dan Ionescu (Bucureşti).

 

Echipa lui Mititelu şi cea a Craiovei au remizat în meciul direct şi sunt egale la toate capitolele după două runde

Derby-ul marilor orgolii a fost doar atât. S-a jucat cu ambiţie, dar nu fotbal. Severinul a fost împânzit de fani ai echipei lui Mititelu, rivala fiind huiduită vârtos lângă Dunăre. Mititelu le-a redenumit arena severinenilor după cea din Bănie şi a contestat prezenţa acesteia în Liga a II-a. „Vom câştiga cu 3-0, jucăm cu o echipă înscrisă abuziv, care nu o să termine campionatul” glăsuia cel care a împrumutat societatea FC U Craiova SA, aflată în insolvenţă. Cei de la CS Universitatea n-au nici ei încredere că vor apuca multe derby-uri cu „adevărata echipă”, întrucât aceasta este hărţuită de creditori şi pândită de faliment. Disputa directă a captat interesul tuturor, dar mai puţin prin ce au prestat jucătorii. S-au revanşat însă conducătorii, cap de revoltă fiind, evident, Mititelu. Partida a fost practic doar un pretext pentru adevăratul război. „Din astea două echipe nu facem una care să promoveze” concluzionau spectatorii după nu mai mult de o jumătate de oră, convinşi de lipsa calităţii celor care se bat pe palmaresul marilor fotbalişti ai Ştiinţei. Sârbul Mitic a jucat vreo doi ani la Severin, dar tot nu l-a asimilat „râul, ramul”, fiindcă şi-a proptit în bară lovitura de cap de la un metru, uluind o ţară întreagă cu ratarea „de CNN”. A fost singura a meciului, fiindcă şutul peste poartă al Dragalina din final n-ar avea pretenţii să o concureze. Cu excepţia unui sfert de oră cu care a început partea secundă, echipa lui Mititelu a avut iniţiativa, chiar dacă n-a reuşit să pună o presiune reală, Brac fiind solicitat doar la nişte centrări haotice. Spectacol a fost în schimb în tribune, tot meciul şi la oficială, după final. Fotbaliştii lui Lincar au vrut să-şi aroge susţinerea publicului la final şi-au pornit pentru un tur de onoare al arenei, întrerupt de intrervenţia omologilor în albastru, care le-au frânt brutal intenţiile. S-a lăsat cu împinsături, înjurături şi ameninţări, cu care nu s-a împăcat de căpitanul echipei Craiovei, sârbul Ljubinkovic, iute la ripostă. În spatele oficialei, bodyguarzii lui Mititelu şi soţia acestuia au avut ceva de împărţit cu Silvian Cristescu şi Pavel Badea, acesta din urmă reclamând şi dispariţia portofelului din buzunar. „Le-a luat stadionul, i-au luat portofelul” a fost un comentariu ironic prin preajmă. După meciul direct şi clasament, echipa Craiovei şi cea a lui Mititelu merg cap la cap în mediocritate. Aşteptăm rapid întăririle şi saltul, fiindcă la iarnă va fi prea târziu!