Nu s-au lăsat de infracţiuni informatice! Craioveni în arest pentru încălcarea condiţiilor eliberării provizorii

0
409

Doi craioveni au ajuns în arestul IPJ Dolj, în cursul zilei de sâmbătă, în baza mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lor de magistraţii Tribunalului Bucureşti. Mai exact, instanţa le-a revocat acestora liberarea provizorie sub control judiciar pentru încălcarea obligaţiilor, întrucât au fost arestaţi preventiv în 2009, apoi eliberaţi şi sunt în prezent judecaţi pentru infracţiuni informatice. Alături de cei doi, Dan Mihail Bârcă şi Eman Vătămăniţa, judecătorii bucureşteni i-au revocat arestarea preventivă şi lui Jean Marin Mihăilă, însă acesta este deja arestat pentru fapte similare, într-un dosar al poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni.

Jean Marin Mihăilă

Conform reprezentanţilor IPJ Dolj, în cursul zilei de sâmbătă, poliţişti din cadrul Compartimentului Investigaţii Criminale şi Proximitate de la Secţia 1 Craiova, în urma activităţilor desfăşurate, au pus în executare mandatul  de arestare preventivă emis de Tribunalul Bucureşti pe numele  inculpatului Dan Mihail Bârcă, de 34 de ani, din Craiova, pentru infracţiuni prevăzute de Legea 39/2003 şi Legea 365/2002, mai exact infracţiuni informatice. În aceeaşi zi, poliţiştii Secţiei 3 Craiova l-au prins şi pe Eman Vătămăniţa, de 35 de ani, din Craiova pe numele acestuia fiind emis, de Tribunalul Bucureşti, mandat de arestare preventivă. Instanţa a  dispus arestarea sa, pe o durată de 30 zile de la data punerii în executare a mandatului, fiind cercetat pentru constituirea unui grup infracţional organizat şi comiterea de infracţiuni informatice. „Ambii craioveni pe numele cărora au fost emise mandate de arestare preventivă au fost introduşi în arestul IPJ Dolj”, a precizat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj

De fapt, mandatele pe numele celor doi au fost emise joi seara, de Tribunalul Bucureşti, într-un dosar în care sunt 18 inculpaţi, majoritatea craioveni, judecaţi pentru falsificare de carduri şi alte infracţiuni informatice. În plus, magistraţii bucureşteni au emis mandat de arestare şi pe numele lui Jean Marin Mihăilă, însă acesta este deja arestat preventiv tot pentru falsificare de carduri, în urma unei acţiuni a poliţiştilor şi procurorilor de crimă organizată craioveni desfăşurată în aprilie a.c. De fapt, în aprilie, a fost ridicat şi Vătămăniţa, însă a fost eliberat după câteva zile. Cel mai probabil decizia de reintroducere a craiovenilor în arest a fost luată tocmai pentru faptul că şi-au continuat activitatea infracţională, încălcând obligaţiile care le-au fost impuse la eliberarea provizorie.  „Ia faţă de inculpatul MIHĂILĂ (fost SFECLAN, fost BUDIANU) JEAN-MARIN care a fost arestat preventiv prin încheierea de şedinţă din data de 18.09.2009, măsura arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, începând de la data încarcerării, revocând liberarea provizorie sub control judiciar; inculpatul VĂTĂMĂNIŢĂ EMAN care a fost arestat preventiv prin încheierea de şedinţă din data de 18.09.2009, măsura arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, începând de la data încarcerării, revocând liberarea provizorie sub control judiciar; BÂRCĂ DAN-MIHAIL care a fost arestat preventiv prin încheierea de şedinţă din data de 18.09.2009, măsura arestării preventive, pe o durată de 30 de zile, începând de la data încarcerării, revocând liberarea provizorie sub control judiciar. Emite mandatele de arestare preventivă nr. 4-6/J./12.09.2013. Cu drept de recurs”, se arată în încheierea de şedinţă din 12 septembrie a.c. a Tribunalului Bucureşti.

Eman Vătămăniţa

Reamintim că, pe 8 aprilie, poliţiştii BCCO Craiova şi procurorii DIICOT Craiova au făcut mai multe percheziţii în Craiova şi judeţul Hunedoara, în urma cărora au fost reţinute 9 persoane, cercetate pentru constituire a unui grup infracţional organizat şi falsificarea de instrumente de plată electronică. Este vorba despre Marin Jean Mihăilă, de 44 de ani, Eman Vătămăniţa, de 35 de ani, din Craiova, Sorin Buruiană, de 55 de ani, din Craiova, George Savu, de 30 de ani, Năstasie Gancea, de 46 de ani, din Craiova, Monica Cîrneanu, de 26 de ani, din Craiova, Valeriu Chircă, de 32 de ani, din Craiova, Marinel Vasile, de 25 de ani, din Craiova şi Dan Brescan, de 35 de ani, din Petroşani, au fost arestaţi preventiv o zi mai târziu, pentru 29 de zile. Vătămăniţa şi Vasile au fost eliberaţi după recurs, ulterior fiind lăsaţi în libertate Monica Cîrneanu şi Valeriu Chircă.