Aproape 400 de poliţişti „de veghe” în prima zi de şcoală

0
269

Aproape 400 de poliţişti doljeni vor acţiona, astăzi, în zona şcolilor din judeţ, fiind alături de elevi, părinţi şi cadre didactice pentru crearea unui climat de siguranţă în unităţile de învăţământ, dar şi în zonele limitrofe. Efectivele de la formaţiunile de ordine publică vor asigura menţinerea unui climat optim pentru desfăşurarea activităţilor de deschidere a noului an şcolar, iar poliţiştii rutieri vor asigura fluidizarea traficului, fiind prezenţi la intrările în unităţile de învăţământ.

În plus, pe parcursul anului şcolar poliţiştii doljeni vor continua colaborările cu directorii, profesorii şi diriginţii, pentru îmbunătăţirea climatului de siguranţă din şcolile generale şi licee.

„Comanda Inspectoratului de Poliţie al judeţului Dolj urează tuturor elevilor ca anul şcolar 2013-2014 să fie unul liniştit şi lipsit de evenimente. În acest sens, şi poliţiştii doljeni vor fi la datorie. Pe lângă cei 384 de oameni ai legii care acţionează în prima zi de şcoală, vom fi alături de elevi, cadrele didactice şi părinţi pe tot parcursul anului, pentru prevenirea incidentelor care ar putea perturba procesul de învăţământ, precum şi descurajarea oricăror încercări de încălcare a normelor legale”, a declarat agent principal Amelia Căprărin, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.