Fonduri europene pentru combaterea incendiilor forestiere

0
812
Incendiile de pădure reprezintă dezastre greu de prevenit și o amenințare pentru care am ales să ne pregătim. În acest sens, Consiliul Judeţean Dolj a accesat o linie de finanțare a Uniunii Europene care să susțină demersul administraţiei judeţene. “Implementăm, în această perioadă, un proiect transfrontalier de aproape un milion de euro pentru combaterea incendiilor forestiere. Ne-am propus să creștem capacitatea de reacție și de performanță a instituțiilor cu atribuții de intervenție în caz de dezastre imprevizibile și extrem de dificil de combătut, cum sunt incendiile din zonele împădurite. Pentru stingerea focului în aceste condiții este nevoie de echipamente performante speciale, care nu se regăsesc în dotarea instituțiilor de intervenție în situații de urgență din Dolj”, a precizat Cosmin Vasile, preşedintele CJ Dolj, într-o postare pe facebook.
Zeci de echipamente speciale de protecție împotriva focului, vehicule de tip ATV dotate cu sisteme de combatere a incendiilor și platforme de transport pentru acestea, autovehicule de teren, dispozitive de vedere pe timp de noapte și alte dotări specifice vor ajunge la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Oltenia” și la Inspectoratul de Jandarmi Județean „Mihai Bravu”, din Dolj. “În plus, vom extinde sistemul de alarmare electronică existent în județul nostru, prin achiziționarea și amplasarea de sirene electronice și implementarea unui sistem integrat de avertizare și alarmare în șase localități: Brabova, Bratovoiești, Cetate, Fărcaș, Plenița și Sadova”, a mai spus Cosmin Vasile.
Parteneri în acest proiect sunt cele două inspectorate județene, dar și municipalitatea din Lom, Bulgaria. În cele două regiuni se vor organiza și aplicații de mobilizare și pregătire în caz de urgență, dar și campanii de informare, conștientizare și prevenție.